Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
08:29 | 21/10/2022

Στοιχεία για τη δράση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στον Έβρο, μετά και την ωμότητα με τους 92 γυμνούς μετανάστες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, περίπου 1.000 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος. Αυτές οι πιέσεις έχουν αυξηθεί σταδιακά τον τελευταίο μήνα όπως παρατηρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχουν εντοπίσει και έναν νέο σχέδιο της τουρκικής πλευράς το οποίο είναι να έχουν «διαθέσιμους» μετανάστες κοντά στο ποτάμι και να τους «σπρώχνει» στο ελληνικό έδαφος όταν επιθυμεί να δημιουργήσει ένταση.

Διαβάστε επίσης

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν εντοπίσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, αγροικίες, στάνες ακόμα και χοιροστάσια όπου έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τους αφήνουν εκεί, τους σιτίζουν και κάποια δεδομένη στιγμή εμφανίζονται φορτηγά στα οποία τους επιβιβάζουν, τους πηγαίνουν στο ποτάμι και τους πιέζουν με την βία να περάσουν στην απέναντι όχθη και το ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια τέτοια περίπτωση ήταν και οι 92 μετανάστες όπου με το ξεγύμνωμα, τον ξυλοδαρμό και την απειλή με όπλα επιχείρησαν να ωθήσουν στην ελληνική πλευρά όσους αρνήθηκαν.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis