Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 21/06/2015

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την εκδίκαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, με τον 29χρονο βασικό κατηγορούμενο να βρίζει την Εισαγγελέα Αμαλιάδας. 

Μετά από την προσωρινή διακοπή, το Δικαστήριο ανακοίνωσε την διακοπή της δίκης για τις 3 Ιουλίου. 

Αυτό ήταν το… «κερασάκι στην τούρτα» για τον κατηγορούμενο, ο οποίος άρχισε να βρίζει χυδαία και πάλι την εισαγγελέα και κατά την απομάκρυνσή του από την αίθουσα να κλοτσάει και να σπάει το τζάμι μιας πόρτας του Δικαστικού Μεγάρου.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το ilialive.gr, κατά την απολογία του συγκατηγορούμενού του, όταν η Εισαγγελέας ζήτησε κάποιες διευκρινιστικές εξηγήσεις. 

Ο 29χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για τις ερωτήσεις προς τον συγκατηγορούμενό του και στη συνέχεια άρχισε να βρίζει την Εισαγγελέα, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της, ενώ έσπρωξε κι ένα έδρανο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη προσωρινά και λίγο αργότερα όταν επέστρεψε η Έδρα, ανακοινώθηκε τελικά η διακοπή της δίκης για τις 3 Ιουλίου, ενώ ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε ότι τα όσα είπε ενάντια στην εισαγγελέα έχουν καταγραφεί στα πρακτικά για να ακολουθηθούν τα δέοντα, σύμφωνα και με τον σχετικό νόμο.

Μόλις το άκουσε αυτό, άρχισε να βρίζει με χυδαιότερο τρόπο την εισαγγελέα Αμαλιάδας και μέσα στην αίθουσα επικράτησε ένταση. Ζητήθηκε η απομάκρυνσή του, λόγω και της διακοπής της δίκης. 

Οι αστυνομικοί κρατώντας από τα χέρια τον 29χρονο, τον «οδήγησαν» σε άλλο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου. 

Ο κατηγορούμενος ωστόσο κατάφερε στο διάβα του να κλοτσήσει με δύναμη και να σπάσει το τζάμι μιας πόρτας, προκαλώντας μια ακόμη φορά την έκπληξη σε δικηγόρους, εργαζόμενους και πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο. 

Για την ιστορία πάντως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 25 Αυγούστου 2012 ένας επιχειρηματίας στην περιοχή της ΔΗΠΕ Πατρών, δέχτηκε επίθεση στο προαύλιο της επιχείρησής του, με φερόμενο ως δράστη τον 29χρονο, ο οποίος φέρεται να τον πυροβόλησε χωρίς να καταφέρει να τον τραυματίσει ή σκοτώσει, αφού ο επιχειρηματίας απέφυγε  τις βολές.

Στην υπόθεση υπάρχουν δύο ακόμη κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση και για απλή συνεργεία αντίστοιχα.  

Ο 29χρονος παρέμεινε αρκετή ώρα, φρουρούμενος, στο Δικαστικό Μέγαρο, μετά την διακοπή της δίκης και στις 16:00 περίπου το απόγευμα οδηγήθηκε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας.

http://www.zougla.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis