Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 13/06/2016

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού διακινητή μεταναστών προέβησαν χθες τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Λιμεναρχείου Σάμου και μετά από συντονισμένη επιχείρηση δια θαλάσσης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ξηράς με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, ταχύπλοο σκάφος, ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του οποίου είχε αποβιβάσει νωρίτερα έντεκα (11) μετανάστες σε δύσβατη περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή αυτοδυτών και της τοπικής ομάδας διάσωσης απεγκλώβισαν τους ανωτέρω μετανάστες, ανάμεσά τους δύο (02) άνδρες, τέσσερις (04) γυναίκες και πέντε (05) παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος, με το οποίο κατά το παρελθόν είχαν μεταφερθεί και άλλοι μετανάστες.

 

 

 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis