Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:12 | 17/11/2015

Λίγο πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έκλεισαν οι πύλες του καθώς έκλεισε και η οδός Πατησίων.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλείσουν στις 14.30 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί. Από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τον ΜΑΤ, μέχρι της Κρατικής Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης. Στο «πόδι» και η Τροχαία, καθώς έχουν προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.




Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο», ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, καθώς και σε δημόσια κτίρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους.

Το μοντέλο αστυνόμευσης θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης. Δηλαδή  διακριτική στάση της Αστυνομίας που δεν θα απαντά στις προκλήσεις των «μπαχαλάκηδων».




Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τίμησε τους νεκρούς του 1973 καταθέτοντας στεφάνι στο ιστορικό κτίριο, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με σφοδρές αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους. 

Ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε σιωπηλός το στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποχώρησε με φανερό τον εκνευρισμό στο πρόσωπό του.

Ένταση επικράτησε και ανάμεσα σε μέλη αριστερών παρατάξεων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πληροφορήθηκαν για την παρουσία του πρωθυπουργού στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.  Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis