Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:48 | 18/02/2022

Πριν λίγες ημέρες συνάδελφοι που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής εφοδιάστηκαν από την Υπηρεσία με υπηρεσιακό μπουφάν τύπου fly. Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν την τύχη να παραλάβουν ένα από αυτά, παρά μάλιστα το ότι δουλεύουν σε εξωτερικές υπηρεσίες. Πολλώ δε μάλλον, υπάρχουν Τμήματα στα οποία υπήρχαν δεκάδες ελλείψεων.

Είναι πραγματικότητα ότι η Υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη χορήγηση του αναγκαίου για την εκτέλεση υπηρεσίας ιματισμού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του ιδρυτικού νόμου της Ελληνικής Αστυνομίας (Ν. 1481/84), στον ετήσιο προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να περιλαμβάνονται και δαπάνες για τον ιματισμό και την υπόδηση των αστυνομικών. Με βάση αυτό έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που καθορίζει κάθε πόσα χρόνια χορηγούνται τα είδη ιματισμού και υπόδησης στους αστυνομικούς, ανάλογα και με τα καθήκοντα που εκτελούν (αστυνομικά τμήματα, τροχαία, δικυκλιστές κ.λπ). Η Υπηρεσία αδιαφορεί απόλυτα για τη χορήγησή τους ιδιαίτερα στο χαμηλόβαθμο προσωπικό που εκτελεί στις μάχιμες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως τα αστυνομικά τμήματα, η τροχαία, η Άμεση Δράση. Το ενδιαφέρον της περιορίζεται μόνο στα πανάκριβα υφάσματα και άλλα είδη για τις επίσημες στολές των ανώτατων αξιωματικών που χορηγούνται κανονικά, όπως και για τις «σινιέ» στολές ειδικών κατασταλτικών μονάδων, όπως η Ο.Δ.Ο.Σ. και προσεχώς η Ο.Π.Π.Ι. Ο αστυφύλακας, ο συνοριακός φύλακας, ο ειδικός φρουρός, αναγκάζεται να πληρώνει ο ίδιος από τον μισθό του για να αγοράσει μπουφάν, στολή, υπηρεσιακά υποδήματα για να εκτελέσει την υπηρεσία του. Δεν φτάνει δηλαδή που οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι, πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας και για την υπηρεσία.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο τις ημέρες που διανύουμε, όπου, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι τιμές σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες έχουν φτάσει στα ουράνια. Τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τη θέρμανση, είναι πλέον δυσβάσταχτο κόστος για εμάς και τις οικογένειές μας. Παρά ταύτα η Υπηρεσία δεν μερίμνησε να εφοδιάσει ούτε καν με υπηρεσιακά μπουφάν το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, την στιγμή που υπάρχει πίεση να εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες ακόμα και εκείνοι που δουλεύουν σε υπηρεσίες γραφείου, ενώ οι καιρικές συνθήκες επιβάλλουν την ένδυση με λειτουργική στολή.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία έχουν την ευθύνη για τη μη χορήγηση υπηρεσιακών μπουφάν στο ένστολο προσωπικό που δικαιούται, καθώς και για τη διαρκή παράλειψη χορήγησης των προβλεπόμενων ειδών ιματισμού και υπόδησης. Είναι άδικο για τους αστυνομικούς να μην υπάρχει καμιά μέριμνα και να τους εξαναγκάζει η Υπηρεσία να πληρώνουν από την τσέπη τους για στολές, και από την άλλη να ξοδεύονται εκατομμύρια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για κρότου λάμψης, δακρυγόνα και άλλα μέσα καταστολής και εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πάταξη της εγκληματικότητας.

Είναι υποχρέωση της ηγεσίας να μεριμνά ώστε οι αστυνομικοί να είναι πάντα εφοδιασμένοι με τα είδη ιματισμού-υπόδησης, τα οποία είναι απαραίτητα για την υπηρεσία τους. Την καλούμε να φροντίσει ώστε να είναι εφοδιασμένοι όλοι οι συνάδελφοι με τα μπουφάν fly, καθώς επίσης και να προγραμματίσει τη συνολική χορήγηση των προβλεπόμενων ειδών ιματισμού και υπόδησης στους αστυνομικούς.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis