Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:38 | 20/12/2021

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Χρόνιο και άλυτο ακόμα πρόβλημα παραμένει μέχρι σήμερα, η χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μ.Τ.Σ. στους Αστυνομικούς. Λόγω του νέου ειδικού μισθολογίου (ν.4472/2017), συνεχίζει να μην καταβάλλεται το Β.Ο.Ε.Α., σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας – μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς ακόμη δεν έχει ψηφιστεί από την τωρινή κυβέρνηση, ούτε και από την προηγούμενη βέβαια που έφερε το Νόμο, σχετική νομοθετική ρύθμιση για την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα μισθολογικά κλιμάκια του ειδικού μισθολογίου.

Το θέμα που έως και σήμερα έχει «παγώσει» εξαιτίας αυτής της εκκρεμότητας, προκαλεί καθημερινά τις εύλογες διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων ως προς την αναγκαία ρύθμιση. Ένα αίτημα που εκτός του ότι είναι δίκαιο, συμπεριλαμβάνεται πάντα τα τελευταία έτη στο ψήφισμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ενώ προσφάτως, κατά την ομιλία του κ. Υπουργού στο 31ο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, συζητήθηκε και υπήρξε σχετική δέσμευση από πλευράς του, για την άμεση επίλυση του.

Μάλιστα το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές και στη Βουλή, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις, ούτε βέβαια μέχρι σήμερα να έχει επιλυθεί. Συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει τις ερωτήσεις 4710 στις 2 Μαρτίου 2021, την ερώτηση 7893 στις 9 Ιουλίου 2021 και την ερώτηση 851 στις 3 Νοεμβρίου 2021, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση χορήγηση όλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς.

Επίσης ζητούσε από την κυβέρνηση να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ταμείου, εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Η κυβέρνηση ανάμεσα στα άλλα απάντησε: “Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων, των μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθούν με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017 (Α΄174), με βάση τα οποία, παρεπόμενα, υπολογίζεται του ύψος του ΒΟΕΑ/ΜΤΣ. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η συγκροτηθείσα επιτροπή περαίωσε το έργο της και μετά την ολοκλήρωση τη νομοτεχνικής επεξεργασίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το εν λόγω Υπουργείο στη Β.τ.Ε, εντός του θέρους”.

Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για να κατατεθεί σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση σχετικής ρύθμισης.

Ακόμη η κυβέρνηση δεν πήρε θέση στο αίτημα του Κ.Κ.Ε., να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ταμείου εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Τι και αν το θέρος πέρασε, τι αν το 2021 σχεδόν πέρασε, τι και αν πάνω από τέσσερα (4) χρόνια πέρασαν από το τελευταίο μισθολόγιο που ψηφίστηκε για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε ακόμη. Μόνο υποσχέσεις. Άραγε πόσο χρόνο χρειάζεται αυτή η επιτροπή για να φτάσει σε ένα πόρισμα; Δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα; Δεν ελέγχεται από το αρμόδιο Υπουργείο; Ή απλά μήπως για τους αρμόδιους Υπουργούς είναι ένα θέμα ελάσσονος σημασίας και δε δίνεται η βαρύτητα που πρέπει; Διότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι για πιο σοβαρά και δύσκολα από άποψης χρόνου νομοσχέδια και όχι απλά ρυθμίσεις, τρέχει με χίλια και ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα ετών που αποκτήθηκαν με αίμα.

 

Απαιτούμε άμεσα επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει:

1. Στην κατάθεση ρύθμισης για την καταβολή όλου του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στους αστυνομικούς

2. Στην εξασφάλιση της συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο του Μ.Τ.Σ., εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εν ενεργεία υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία

3. Στην τοποθέτηση σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ κατ’ αναλογία και προσωπικού που προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρεται και στο πρόσφατο ψήφισμα (30/31-10-2021) του 31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

 

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα. Η ΠΟΑΣΥ μπορεί να βάζει αιτήματα στα ψηφίσματα των συνεδρίων, αλλά στην πράξη δεν διεκδικεί και δεν αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά μας.

Για άλλα όμως ζητήματα όπως είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής για την εκλογή των Δ.Σ των ενώσεων και της ομοσπονδίας, ταυτίζεται με τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι απλοί αστυνομικοί που στενάζουν από την ακρίβεια, τα φέρνουν δύσκολα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη συντήρηση των τέκνων τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα για την ηγεσία της ΠΟΑΣΥ.

Να γυρίσουν την πλάτη στη Ν.Δ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που όλα τα χρόνια εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε.

Να δυναμώσουν τη συσπείρωσή τους με την Πρωτοβουλία Αστυνομικών και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, όλα όσα τους ανήκουν.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis