Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 07/10/2015

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα της ΠΟΑΣΥ Νέα Αστυνομία.


Διπλάσιος σε σχέση με άλλα χρόνια ήταν ο αριθμός των αστυνομικών που μετατέθηκαν φέτος, απόδειξη της επίμονης προσπάθειας του προεδρείου της Ομοσπονδίας για να ικανοποιηθούν όσο γινόταν περισσότερα αιτήματα των συναδέλφων μας.

Με διαρκή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους και στενή παρακολούθηση του όλου θέματος, το Συμβούλιο Μεταθέσεων Κατωτέρων Α.Ε.Α., αποφάσισε 436 (!) συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015, όταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν δεν ήταν οι μισές…

Παρά ταύτα, δεν πανηγυρίζουμε,αφού υπήρξαν Διευθύνσεις που δεν ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να είναι εύλογες οι διαμαρτυρίες και των συναδέλφων και των σωματείων που τους εκπροσωπούν.

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία πιέζει αφενός για την ικανοποίηση των αιτημάτων, αφετέρου δε για να γίνουν προσλήψεις νέων αστυφυλάκων, διότι όσο παραμένουν κλειστές οι πόρτες επόμενο είναι να επικαλούνται στην ηγεσία αυξημένες ανάγκες. Επίσης, η επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν είναι μείζον ζήτημα.

Η Ομοσπονδία με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβούλιου μεταθέσεων κατωτέ ων Α . Ε . Α .(28/09/2015), ενημέρωσε ήδη τον νέο υπουργό κ. Νίκο Τόσκα ότι είναι πλήρως αντίθετη με την κατάργηση, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014, των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων από τις περίπου 10.000 κενές θέσεις που υπήρχαν. «Η εν λόγω κατάργηση αποτέλεσε την ταφόπλακα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας «εγκλωβίζοντας» τους συναδέλφους στην Αττική, δίχως να διαφαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας για μετάθεση στον Τόπο Συμφερόντων τους.

Την κατάσταση δε, ήρθε να χειροτερέψει και το πάγωμα των προσλήψεων Αστυνομικού Προσωπικού και σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη «έξοδο» αστυνομικών  από το Σώμα λόγω συνταξιοδότησης, πυροδοτείται μια κατάσταση η οποία θα επιφέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα,όπως π.χ. την έλλειψη Αστυνόμευσης, λειψανδρία Αστυνομικών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη μη παροχή των αναλογουσών υπηρεσιών προς τους πολίτες και παράλληλα την αύξηση της εγκληματικότητας, την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ.

Ως Ομοσπονδία επιμένουμε ότι η επαναδιάταξη - ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων ήταν πρόχειρη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανάκτηση των οργανικών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια.

Ζητάμε την ταχεία κατάργηση του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014 με άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων ώστε να ενισχυθεί με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες η Αττική, δίνοντας ελπίδα στους συναδέλφους που καρτερικά αναμένουν τη σειρά τους για μετάθεση.

Η Ομοσπονδία παρά την αρνητική κατάσταση με τις μεταθέσεις, αγωνίστηκε για την ενίσχυση της ήδη αποδυναμωμένης Περιφέρειας με αστυνομικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας τις ελάχιστες προκηρυχθείσες θέσεις των τελευταίων ετών».

http://pasapolice.blogspot.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis