Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 13/02/2019

Είναι μία από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που δηλώνει παρούσα και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Με μηχανές (ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και περιπολικά. Μια υπηρεσία που διαχειρίζεται πολλά περιστατικά σε καθημερινή βάση. Κυκλοφορεί στους δρόμους και δεν αφήνει να περάσει ... ούτε κουνούπι.

Ή Άμεση Δράση Ηρακλείου – το όνομα της υπηρεσίας δεν είναι καθόλου τυχαίο -  συστάθηκε στις αρχές Ιουνίου οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Αποτελείται από 65 αστυνομικούς και από τότε μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι από τα χέρια των αστυνομικών της, δεν γλιτώνει κανείς ή τουλάχιστον εκείνοι που δεν έπρεπε να γλιτώσουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, το 2018, η υπηρεσία της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου πραγματοποίησε 35.500 ελέγχους ατόμων και οχημάτων, προσήγαγε 1928 ύποπτα άτομα και προχώρησε σε 600 συνολικά συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές – ληστείες και του νόμου περί όπλων. 

(Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ)

Στο ekriti μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Διοικητής της Άμεσης Δράσης, Αστυνόμος Β' Γιώργος Πικράκης. Όπως λέει, "το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2017 στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης αστυνομικών υπηρεσιών στα πρότυπα της Διεύθυνσης Αμέσου Δράσεως Αττικής και αποτελείται από την ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) και τα περιπολικά.

Όπως και στην Αττική έτσι και στην πόλη του Ηρακλείου αποτελεί την αιχμή του δόρατος κατά της εγκληματικότητας. Σκοπός της υπηρεσίας είναι η εμφανής αστυνόμευση, πρόληψη και καταπολέμηση εγκλημάτων όπως ληστείες, κλοπές , παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει την υπηρεσία μας και δεχόμαστε συνεχώς ευχαριστίες από ικανοποιημένους πολίτες, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά¨.

(Ο Γιώργος Πικράκης)

Πολλές από τις συλλήψεις που έχει κάνει η Άμεση Δράση, έχουν αποτελέσει την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι πολλών και σοβαρών υποθέσεων τις οποίες στη συνέχεια διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί της (περιπολικά και ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ)) όμως εκτός από τις κλοπές, τα ναρκωτικά και τα όσα άλλα καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά, έχουν δείξει αρκετές φορές και το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Οι ίδιοι, στέλνουν το μήνυμα στους πολίτες της πόλης ότι η Αστυνομία είναι εδώ για να τους προστατεύει και πως δεν θα πρέπει στις μέρες μας να την αντιμετωπίζουν με φόβο. Να φοβούνται εκείνοι που πρέπει, λένε με νόημα, όχι οι πολίτες που δεν έχουν λόγο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Πηγή: ekriti.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis