Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 13/06/2016

Η είδηση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής

 

Με χαρά μας διαπιστώνουμε ότι οι επίμονες προσπάθειες της Ένωσής μας αρχίζουν σιγά σιγά να έχουν αποτέλεσμα.

Μετά την επισήμανση αλλά και την ανάδειξη του προβλήματος της αυξημένης εγκληματικότητας στην περιοχή μας (βλέπε εδώ) αλλά και την συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσής μας με την κ. Επιτελάρχη κατά την οποία εκθέσαμε εκτενώς τα προβλήματα και τον αντίκτυπό τους τόσο στους συναδέλφους της περιοχής μας όσο και στους απλούς πολίτες (βλέπε εδώ) πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην άμεση ανταπόκριση της Πολιτικής μας ηγεσίας η οποία εκφράστηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού μας κ. Τόσκα Νικόλαου στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ" (βλέπε εδώ) αλλά και της φυσικής κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο άρθρο που ακολουθεί. Η Ένωσή μας θεωρεί χρέος της να ευχαριστήσει από καρδιάς την επιτελάρχη Αντιστράτηγο κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα για την άμεση ανταπόκρισή της και για την εν γένει συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων μας αλλά και τον Υπουργό μας. Ευελπιστούμε να υπάρξει συνέχεια ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση και να ανακουφιστούν τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι πολίτες οι οποίοι εργάζονται και διαμένουν στην πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μετά το κύμα ληστειών και διαρρήξεων των προηγούμενων ημερών, ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο  μεγαλύτερο πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο και πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες άρχισαν  να εφαρμόζονται ήδη από σήμερα Κυριακή.

Το πρόβλημα καταρχήν  δημιουργήθηκε από την απαίτηση της κας Δούρου για την διάθεση ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο ΧΥΤΑ στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου μας και είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικά την πλήρη αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και δευτερευόντως από την έλλειψη αστυνομικών κυρίως στο αστυνομικό τμήμα των Άνω Λιοσίων.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η ενίσχυση με προσωπικό είναι παντελώς αδύνατη, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων στην αστυνομία που έχουν επιβάλει πανελλαδικά οι Θεσμοί, η ηγεσία της αστυνομίας αποφάσισε τη λήψη των παρακάτω μέτρων :

Α) Ενίσχυση της παρουσία των δυνάμεων της Ομάδας ΔΙΑΣ

Β) Επέκταση του πλέγματος αστυνόμευσης πέραν του κέντρου των δύο πόλεων και κυρίως στις παρυφές των καταυλισμών τσιγγάνων.

Γ) Διακοπή της διάθεσης αστυνομικών των τοπικών τμημάτων στο ΧΥΤΑ. Πλέον τα ΧΥΤΑ θα αστυνομεύονται με κυκλική διάθεση αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες τάξης της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνα, καθώς και από έναν τροχονόμο από τις υπηρεσίες τροχαίας, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Δ) Δραστικός περιορισμός στη διάθεση αστυνομικών των τοπικών μας αστυνομικών τμημάτων στο γειτονικό Μενίδι για την αστυνόμευση της περιοχής της Αυλίζας.

Από τις πηγές μας στο αστυνομικό ρεπορτάζ ενημερωθήκαμε ότι το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων οφείλεται και στην απελευθέρωση από τις φυλακές των αποκαλούμενων σκληρών εγκληματιών – τσιγγάνων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης (νόμος Παρασκευόπουλου) έχουν βγει από τις φυλακές και προφανέστατα έχει επανέλθει στην παλιά τους «τέχνη».

Επίσης μαθαίνουμε ότι ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τα Α/Τ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, γνωρίζουν όσους έχουν  αποφυλακισθεί, ενώ έχουν καταρτίσει και σχετικές λίστες υπόπτων και των συνήθη συνεργατών τους και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε απτά αποτελέσματα.

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο να έχουμε μαθηματικές αποδόσεις, αλλά να δούμε όντως να περιορίζεται η εγκληματικότητα στο δήμο μας και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής σε μια περιοχή που είναι ήδη επιβαρυμένη από χιλιάδες προβλήματα! 

πηγή: cityface.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis