Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 03/08/2021

 

Του Μπαλάσκα Χρήστου, Οργανωτικού Γραμματέα της Ε.ΑΣ.Υ.Α.


Έχω γράψει κατά το παρελθόν για την κατάντια της άμεσης δράσης.

Το ότι υπάρ­χει έλλειψη προσωπικού, δεν έχουμε οχήματα, αξιόπιστους ασυρμάτους, ότι έχουν μειωθεί τραγικά τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες στο λεκανοπέδιο κ.λ.π. Τα προβλήματα τα έχω αναφέρει αρκετές φορές. Άλλωστε αυτή είναι η βασική δουλειά και υποχρέωση του συνδικαλιστή. Να δημοσιοποιεί τα εργασιακά και όχι μόνο, προβλήματα και να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυσή τους και όχι να ευλογεί τα γένεια της διοίκησης.

Τελικά όμως μόνο η άμεση δράση έχει προβλήματα; Όχι. Μακάρι να ήταν έτσι. Άν ήταν έτσι θα ήταν και εύκολη η λύση. Προβλήματα υπάρχουν και στα Α.Τ. τα οποία λειτουργούν με έναν αξ.υπ. και ένα δόκιμο αστυφύλακα λόγω έλλειψης προσωπικού. (Άραγε τόσες χιλιάδες αστυνο­μικοί που είναι;). Έχουν καταργηθεί απ’ ότι φαίνεται οι θέσεις του βοηθού αξ.υπ, του σκοπού κρατητηρίων, του παρατηρητή κ.λ.π. με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από αυτά δεν εξαιρούνται τα Τ.Α. Δημιουργούνται συνέχεια καινούργιες υπηρεσίες και χρησιμοποιούνται συνάδελφοι από ήδη υποστελεχομένες υπηρεσίες. Αυτό οδηγεί τους εναπομείναντες συναδέλφους σε υπερεργασία και σαν αποτέλε­σμα, δεν βρίσκουν τον χρόνο να ξεκουραστούν, αφού εργάζονται ακατάπαυστα.

Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες δεν χρειάζονται και είναι μόνο για το φαίνεσθαι. Αυτό το λένε όλοι όσοι γνωρίζουν από αστυνόμευση. Αστυνομικοί δεν υπάρχουν για την προστασία του πολίτη, υπάρχουν όμως για την φύλαξη στόχων...

Η δίκαιη ανακατανομή του προσωπικού είναι αναγκαία. Η τελευταία αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τουλάχιστον αποτυχημένη και η ζωή συνεχίζε­ται…

 


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis