Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 28/12/2015

Ο χρόνος έφυγε, αλλά κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν λύθηκε για τους στρατιωτικούς.

Όχι μόνο τα μεγάλα, αλλά ούτε και τα «μικρά», όπως είναι για παράδειγμα η εισφορά του 2% για το διάστημα που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης οι ΕΜΘ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας έφερε και πάλι το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, θέτοντας ζήτημα για το πώς γίνεται με βάση νόμο του… 1974 να θεωρεί η πολιτεία ότι οι εισφορές που οι ΕΜΘ πλήρωναν κανονικά κατά τον χρόνο που υπηρετούσαν ως ΟΠΥ ήταν «κοινωνικοί πόροι» και όχι κανονικές εισφορές και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι ΕΜΘ κατέβαλλαν στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας κανονικά εισφορές που κατέβαλλαν και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι “πλούσιοι” δεκανείς και λοχίες κατέβαλλαν πόρους υπέρ των “φτωχών” ανώτατων αξιωματικών!» λένε οι ΕΜΘ, ζητώντας το δίκιο τους, και θυμίζουν πως οι θιγμένοι ΕΜΘ έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά προς τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, διότι η αδικία είναι κατάφωρη και λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

«Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας στερούνται κάθε νομικού ερείσματος, εφαρμόζοντας την παραπάνω κράτηση εις βάρος μας. Παρακαλείσθε, κ. υπουργέ, όπως πράξετε ό,τι είναι δυνατόν προς άρση της αδικίας αυτής και της επίλυσης του παραπάνω προβλήματος», σημειώνουν, ευελπιστώντας σε καλύτερες ημέρες.

Κώστας Αττίας

 

http://www.paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis