Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:37 | 13/02/2020

Το αίτημα της Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για στήριξη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 24 και 26 Ιουνίου απέρριψε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με μια απάντηση 15 λέξεων.

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει περίπου 200 LGBT αστυνομικούς από 18 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και Έλληνες, οι οποίοι θα συμμετέχουν με τις στολές τους και στην παρέλαση του EuroPride το Σάββατο 27 Ιουνίου.

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημα σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί». Αυτή ήταν η επίσημη γραπτή απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το  vice, στο αίτημά του, το Σωματείο ζητούσε «τη στήριξη της προσπάθειάς μας για την ομαλή, ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου θέτοντάς το υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τιμώντας τους παριστάμενους Ευρωπαίους αστυνομικούς με την παρουσία σας, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και την έναρξη των εργασιών. Τέλος, τίθεται υπόψη σας ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου το σύνολο των ένστολων συμμετεχόντων την 27 Ιουνίου 2020, θα λάβουν μέρος στην παρέλαση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας-EuroPride 2020 το οποίο φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαθήτρια που λιποθύμησε

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω συνέδριο είναι ένας θεσμός που στηρίζεται από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών κρατών της Ευρώπης και έχει λάβει ήδη την υποστήριξη σημαντικών οργανισμών.

Όπως είχε πει στο VICE ο πρόεδρος του Σωματείου, Μιχάλης Λώλης: «Έχουμε καλέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι οποίοι και οι τρεις μας έχουν απαντήσει ότι θα δώσουν την αιγίδα τους. Επίσης, έχουμε έρθει σε επαφή με όλες τις LGBT οργανώσεις, με σημαίνοντα πρόσωπα και καθηγητές πανεπιστημίων. Οι ελληνικές LGBT οργανώσεις έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση και θα συμμετέχουν με ομιλητές».

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα είναι αντίστοιχα λακωνική και η απάντηση του υπουργείου στο αίτημα που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση LGBT αστυνομικών για τη στήριξη του θεσμού.

Πηγή:  thestival.gr

 

 

 
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis