Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:43 | 23/08/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 852/2019 της διευρυμένης – 7μελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίνεται άκυρη, λόγω αντισυνταγματικότητας, η Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ, που εφαρμόζει τις διατάξεις του ν. 4472/2017, για το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας από την 01-01-2017 μέχρι και σήμερα.

Με την απόφασή του, το Τμήμα του Δικαστηρίου παραπέμπει, λόγω μείζονος σπουδαιότητας των γενικότερης σημασίας ζητημάτων και της προβαλλόμενης αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αμετάκλητη κρίση.

Τις Ομοσπονδίες Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκπροσώπησαν στο Δικαστήριο, αλλά και σε όλη τη νομική διαδικασία, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών Ρήγας ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ και Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, αντίστοιχα.

Η απόφαση αυτή προκλήθηκε κατόπιν της προσφυγής της Ομοσπονδίας μας στο φυσικό δικαστή, λόγω της πρωτοβουλίας της απελθούσας κυβέρνησης να νομοθετήσει για το μισθολόγιο των ένστολων με μνημονιακή λογική, ενάντια στις προσδοκίες που είχε η ίδια καλλιεργήσει περί του αντιθέτου.

Για μια ακόμα φορά λοιπόν η εξ’ αρχής στάση της Ομοσπονδίας που απαιτούσε ένα δίκαιο μισθολόγιο, ανάλογο της επικινδυνότητας του αστυνομικού έργου και κατ’ επέκταση των συνταγματικών προνοιών και των αποφάσεων του ΣΤΕ, δικαιώθηκε με τον πλέον αδιαμφισβήτητα καταφανή τρόπο.

Ως Ομοσπονδία, είμαστε βέβαιοι πως η Ολομέλεια του ΣΤΕ με την αμετάκλητη κρίση της θα αποδώσει ξανά το δίκαιο. Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία, αυτή τη φορά, σε υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα προχωρήσει στη συμμόρφωση, με τις Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, σχεδιάζοντας και νομοθετώντας ένα μισθολόγιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και στο λειτούργημα το οποίο επιτελεί το αστυνομικό προσωπικό. Η βούληση της Πολιτείας για εξασφάλιση ομαλής κοινωνικής ζωής και ύπαρξης ασφάλειας για όλους τους πολίτες σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να έχει αντανάκλαση και στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι εργάζονται άοκνα και αδιάλειπτα για αυτό ακριβώς το αγαθό της ασφάλειας και την παροχή του στους Έλληνες πολίτες.

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis