Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:09 | 08/08/2021

Viral και στην Ευρώπη έγινε η φωτογραφία του Έλληνα πυροσβέστη που δίνει νερό σε μια χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένα από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα πριν από μια εβδομάδα, ο Άκης Μπαρδάκης όπως ονομάζεται ο πυροσβέστης ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου έδινε νερό στο ταλαιπωρημένο ζώο από το μέτωπο της φωτιάς στην Πτέρη Αχαΐας.

Η φωτογραφία του έκανε το γύρο του διαδικτύου όπως ήταν αναμενόμενο. "Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβησει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα"είχε δηλώσει στο thebest.gr o πυροσβέστης. "Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ηταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Την πήραμε στη συνέχεια και την τοποθετήσαμε στο δάσος που δεν είχε καεί... η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές", είχε προσθέσει.

Θέμα στη γερμανική εφημερίδα FAZ

Η φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και έφτασε να γίνεται θέμα στην Ευρώπη. Η γερμανική εφημερίδα FAZ τον αναζήτησε και του πήρε συνέντευξη.

 

xaxa

Ο πυροσβέστης δήλωσε για τη δουλειά του στο γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης:

"Όταν δουλεύεις σε τόσο ακραίες συνθήκες είναι εξαντλητικό όμως έχουμε καλό εξοπλισμό. Δουλεύουμε όλο το χειμώνα για να αποτρέψουμε μια τόσο μεγάλη φωτιά. Καθαρίζουμε τα δάση μας, τα δασικά μονοπάτια, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι προετοιμασίες, οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Θέλουμε να σώσουμε ανθρώπους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να τους πείσουμε να φύγουν. Υπάρχουν γέροι, παιδιά, ζώα. Και πρέπει να αφήσουν τα πάντα πίσω τους. Ένας ηλικιωμένος μου είπε, 'Αγόρι μου, έχτισα αυτό το σπίτι με ιδρώτα και αίμα και δεν θέλω να φύγω'. Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να βρεις τις σωστές λέξεις".

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis