Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:00 | 19/09/2022

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ είχαν στη Βουλή Τάκης Θεοδωρικάκος και Πάνος Σκουρλέτης.

«Θέλετε ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο και νοιάζεστε να το κάνετε μπάχαλο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για την ενδοοικογενειακή βία, στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης «δημόσιο κίνδυνο». Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να «χτυπάει τα παιδιά και να πυροδοτεί ένταση για να σπάσει την απομόνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια στο πανεπιστήμιο», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και αναφέρθηκε στον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, λέγοντας ότι ήταν «ντροπή». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, επικρίνοντας με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. «Ήρθατε να μας κάνετε μαθήματα παροξυσμού... Πετάξατε διάφορες παρόλες για τους 38 μετανάστες στον Έβρο και δεν έχετε τσίπα να πείτε μια συγγνώμη για τα χοντροκομμένα ψέματα, ότι δήθεν η νησίδα ήταν ελληνικό έδαφος, περίπου ότι εκχωρούμε στην Τουρκία, ότι είμαστε προδότες και ότι σκοτώσαμε ένα παιδί που δεν έχει αποδειχθεί ότι συνέβη», είπε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει πιει το αμίλητο νερό αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για την εργαλειοποίηση από την Τουρκία των ανθρώπων αυτών.

Επί της ουσίας της επίκαιρης ερώτησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 2019 η ΕΛΑΣ χειρίστηκε 5.221 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το 2020 καταγράφηκαν 5.413 περιστατικά, το 2021 8.776 περιστατικά, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2022 οι υποθέσεις έφθασαν τις 6.204, ενώ σε ό,τι αφορά στα περιστατικά γυναικοκτονιών το 2020 ήταν 4, το 2021 ανέβηκαν στις 15 και μέχρι τον 15Αυγουστο του 2022 σημειώθηκαν 8 γυναικοκτονίες.

Αναφέρθηκε στους τρεις άξονες στους οποίους κινείται η ΕΛΑΣ για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο: πρόληψη, προστασία των θυμάτων και διερεύνηση κάθε αξιόποινης πράξης.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis