Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:19 | 16/02/2022

Σκηνές από ταινία δράσης διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με μια άγρια καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Όλα έγιναν χθες Τρίτη 15/02, γύρω στις 22:00 στην οδό Μοναστηρίου στον κόμβο του ΚΤΕΛ Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη.

Άντρες της ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης έκαναν σήμα για έλεγχο σε λευκό όχημα με πινακίδες Καβάλας, το οποίο δεν σταμάτησε και προσπάθησε να διαφύγει.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα, στην έξοδο της Χαλάστρας, οι επιβάτες πέταξαν από το όχημα ένα δέμα και συνέχισαν. Όμως λίγο μετά οι άντρες της ΟΠΚΕ κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, ενώ στη συνέχεια περισυνέλεξαν το δέμα που περιείχε full face κουκούλες και ένα πιστόλι Makarov των 9mm.

 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όπου εξετάζεται η εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες, ανάμεσα σε αυτές και η συμμετοχή τους σε κυκλώματα προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.

Η γνωστή ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου τονίζει πως παρά την αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται, οι Αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά και συγκεκριμένα σημειώνει: «Η Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί τελευταία στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω πολλών τραγικών συμβάντων. Το ζητούμενο πάντα είναι ένα. Είναι η πρόληψη και η αποτελεσματική λειτουργία των πρωτοβάθμιων δομών. Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, αποτελεί αρωγό, συμπαραστάτη και συνοδηγό αλλά πάντα με την ταυτόχρονη λειτουργία όλων των δημοσίων δομών. Τα αστυνομικά τμήματα, οι ιατροδικαστικές αρχές, οι κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικά οι εισαγγελείς υπηρεσίας θα πρέπει να είναι πάντα παρόντες, δείχνοντας άμεσα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά ώστε να αποφεύγονται τα χειρότερα. Αποτελεί σχεδόν αξίωμα η εμφάνισή συμπτωμάτων που αν δεν εκτιμήσουν εγκαίρως, μπορούν να καταλήξουν σε μη αναστρέψιμες δυσάρεστες καταστάσεις. Όλοι έχουμε υποχρέωση στη δράση».

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis