Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 17/03/2022

Σοκ κυριεύει την δωδεκανησιακή ομογένεια της Αμερικής αλλά και η τοπική κοινωνία της Τήλου για την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σπαντοπανάγου (Irene Spantopanagos) από τα χέρια του πρώην συζύγου της. Ο 34χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα την Ειρήνη μέσα στο σπίτι της και επιτέθηκε στην 22χρονη νυν σύντροφό του που ήταν μαζί του, τραυματίζοντάς την, ενώ επιχείρησε και ο ίδιος να αυτοκτονήσει.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έλαβε χώρα το Σάββατο 12 Μαρτίου στην περιοχή Μασαπίκουα του Λονγκ Άιλαντ, στην Νέα Υόρκη. Το θύμα ζούσε μαζί με την κόρη της, μόλις 17 μηνών, την οποία είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου της με τον 34χρονο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί ήδη από το περασμένο Σάββατο βίντεο από κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού, στο οποίο ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις για βοήθεια της 29χρονης, την ώρα που της επιτίθετο ο πρώην σύζυγός της.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται και οι φωνές και της 22χρονης νυν συντρόφου του δράστη, την οποία ο δράστης τραυμάτισε.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι γείτονες που άκουσαν τις δύο γυναίκες να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά μαζί με άνδρες των πρώτων βοηθειών εντοπίζοντας αιμόφυρτους και τους τρεις.

Αμέσως η 29χρονη Ειρήνη, η 22χρονη κοπέλα και ο 34χρονος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου η Ειρήνη κατέληξε την επόμενη ημέρα. Η 22χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της, ενώ ο 34χρονος κατέληξε εξαιτίας των τραυμάτων που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του, την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της δολοφονίας της 29χρονης Ειρήνης, η οποία ήταν και το μοναδικό παιδί της οικογένειας Σπαντοπανάγου.

Όπως δήλωσε στη «δημοκρατική» η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία της Ειρήνης Σπαντοπανάγου, την οποία θυμούνται οι κάτοικοι ως μικρό παιδί να επισκέπτεται τακτικά το νησί με τους γονείς της.

Η μητέρα της, Καλλιόπη Γιαννακή, διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί αφού και οι δύο γονείς της κατάγονται από την Τήλο. Ο παππούς της άτυχης Ειρήνης και πατέρας της μητέρας της Καλλιόπης, Σοφοκλής Γιαννακής έχει καταγωγή από το Μεγάλο Χωριό της Τήλου όπως και η σύζυγός του και γιαγιά της Ειρήνης, Δωροθέα Κουφομανώλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Καμμά, η Ειρήνη υπήρξε ενεργό μέλος της δωδεκανησιακής παροικίας και όλη της η οικογένεια ήταν πολύ αγαπητή στο νησί.

Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια του Λογνκ Άιλαντ, ένα νεότατο μέλος της οποίας «έφυγε» τόσο βάναυσα, αφήνοντας πίσω της ένα παιδί 17 μηνών. Η βάπτιση της μικρής Αλέσια είχε τελεστεί προ ολίγων μηνών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ, όπου εκκλησιαζόταν και η μητέρα της.

Σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, οι συγγενείς και οι φίλοι της Ειρήνης, θα συγκεντρωθούν για το τελευταίο αντίο, ενώ αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 9.30 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου Νέας Υόρκης θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία.

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis