Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 30/07/2021

Για την αυξημένη παραβατικότητα στο νησί μας και τους συνεχείς ελέγχους που κάνει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Άγγελος Πολύζος, ο οποίος τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς για τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί πρόσφατα στο νησί μας, την αύξηση της εγκληματικότητας και το αν είναι εφικτό να ελεγχθεί η κατάσταση, ο κ. Πολύζος, απάντησε: «Η Ένωση μας έχει αποστείλει σειρά εγγράφων προς τους αρμόδιους φορείς, με τελευταίο 16-7-2017, με το οποίο καταδεικνύουμε με εμπεριστατωμένο τρόπο την εγκληματικότητα στο νησί και προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης της. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα μέτρα και οι αποφάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η ενίσχυση».

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με περίπου 120 άτομα, όμως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι χρειάζεται η υπηρεσία να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό. «Εμείς έχουμε προτείνει τρόπους, με τους οποίους θα πρέπει να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Επίσης, αναμένουμε 50 ακόμα άτομα (ειδικοί φρουροί) τα οποία θα έρθουν τον Σεπτέμβριο στο νησί», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

Όσον αφορά την επιβολή προστίμων για τη μη τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού, ο κ. Πολύζος, πρόσθεσε: «Η αστυνομία ακολουθεί την κείμενη νομοθεσία και όπου κρίνεται απαραίτητο, επιβάλλονται πρόστιμα. Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τον εμβολιασμό και τους ελέγχους που διενεργούνται από εμάς, πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάποια μείωση στα κρούσματα».

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis