Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:16 | 18/01/2021

Το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας εγκαινίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως το συγκεκριμένο Γραφείο θα είναι ο ανεξίτηλος τόπος μνήμης για τα θύματα τρομοκρατίας, όπου μάλιστα δημιουργήθηκε ένας «τοίχος μνήμης», στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση στους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. Ο υπουργός σημείωσε πως όποιος χάνει τη ζωή του από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

 

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας

«Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, στάθηκε στον τοίχο της μνήμης και έγραψε το όνομα του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη. «Ήσουν καλός, άξιος και γλυκός», έγραψε, περιγράφοντας με τρεις λέξεις τον αξιωματικό που σκοτώθηκε όταν εξερράγη στα χέρια του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος με παραλήπτη τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο Γιώργος Βασιλάκης ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη και η απώλειά του τον έχει σημαδέψει ανεξίτηλα.

«Στηρίζουμε τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας και επαναλαμβάνουμε ότι όποιος χάνεται από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία. Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα τρομοκρατίας στην πατρίδα μας», τόνισε.

Η αποστολή του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας


Η αποστολή του Γραφείου είναι η υποστήριξη των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς και των συγγενών τους. Eίναι αρμόδιο για:

  • Την ενημέρωση και παροχή κάθε είδους αρωγής στα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων και τους συγγενείς τους, καθώς και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου και τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν υποστήριξη.
  • Την ενημέρωση των θυμάτων και των συγγενών τους για τις εκδηλώσεις μνήμης που διεξάγονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε αυτές.
  • Τη συμμετοχή, σε συνεργασία και με άλλους φορείς του δημοσίου, στο σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την υλοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας.
  • Τη διατήρηση σταθερής επαφής και επικοινωνίας με τα θύματα και τους συγγενείς τους.
  • Την υποστήριξη των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών στη διοργάνωση δράσεων υποστήριξης των θυμάτων.
  • Τη δικτύωση και τη συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες και γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών, καθώς και οργανώσεις θυμάτων, στο εξωτερικό.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και άφησαν το μήνυμά τους στον «Τοίχο Μνήμης» η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η σύζυγος του Γιώργου Βασιλάκη, ο αδελφός του Θάνου Αξαρλιάν, η κόρη του Απόστολου Βέλλιου και ο γιος του Νίκου Μομφεράτου.

Παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Πηγή:   iefimerida.gr


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis