Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΜΑΧΕΣ
12:44 | 27/10/2022

«Πολύ άγριες μάχες» διεξάγονται κοντά στο Μπαχμούτ, μια πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, που εδώ και μήνες αποτελεί προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η κατάσταση στη γραμμή του μετώπου δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Εξαιρετικά σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά στο Μπαχμούτ και την Αβντιίβκα», ανέφερε στο καθημερινό διάγγελμά του που μεταδόθηκε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι αναμένονται «καλά νέα» από τα μέτωπα, χωρίς να δώσει κάποια διευκρίνιση.

Στο Μπαχμούτ ο Ουκρανικός στρατός είναι αντιμέτωπος κυρίως με μέλη της περίφημης ομάδας Wagner, του «ιδιωτικού» στρατού μισθοφόρων που φέρεται ότι κάνεις τις «βρώμικες δουλειές» της Ρωσίας ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με λογαριασμούς Ουκρανών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τελευταίες μέρες οι μισθοφόροι της Wagner φέρονται να έχουν μεγάλες απώλειες, τόσο σε εδάφη που είχαν καταλάβει, όσο και σε θύματα.

Λέγεται μάλιστα χαρακτηριστικά πως όσα εδάφη κέρδισαν οι άνδρες της Wagner μαζί με τον Ρωσικό στρατό, το έχασαν μέσα σε λίγα 24ωρα αντεπίθεσης των Ουκρανών.

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis