Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:48 | 29/03/2016

Ευήκοα ώτα βρήκε το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης.

Ένα διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών ενώσεων όλης της χώρας είναι η σύσταση και λειτουργία παιδικών σταθμών, που θα προορίζονται για να εξυπηρετούν τις οικογένειες των αστυνομικών υπαλλήλων και θα είναι προσαρμοσμένοι στις ειδικές ανάγκες, που απορρέουν από το ωράριο εργασίας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι σήμερα, η μοναδική περιοχή της χώρας, στην οποία έχει βρει πρακτική εφαρμογή η συγκεκριμένη ιδέα, είναι το Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκεί συστάθηκε και λειτουργεί από τα τέλη του 2012 ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός, που φιλοξενεί αποκλειστικά παιδιά αστυνομικών υπαλλήλων, και μάλιστα στεγάζεται εντός του αστυνομικού μεγάρου της πόλης. Καθήκοντα αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου την εποχή που εγκαινιάστηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός, ασκούσε ο τότε ταξίαρχος και νυν αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες κατέχει τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Με την ιδιότητα αυτή ο κ. Καραμαλάκης επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο την πόλη μας και παρέστη στην 22η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Στον χαιρετισμό του εξέπληξε ευχάριστα τους παριστάμενους αστυνομικούς, αφού όχι μόνο δεν προσπέρασε το αίτημα που είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα από του βήματος η πρόεδρος της Ένωσης, κ. Σταυρούλα Τζατζανά, αλλά εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής του εν λόγω εγχειρήματος.

 

Χώρο στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων υπέδειξε η πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης

Σημειώνεται ότι η κ. Τζατζανά, ορμώμενη και από πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., επανέφερε το αίτημα για τη δημιουργία παιδικού σταθμού, που θα φιλοξενεί τα παιδιά των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στον νομό μας, ενώ προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, υποδεικνύοντας τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση της επίμαχης δομής. Πρόκειται για έναν χώρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων, ο οποίος δε χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των δοκίμων.

Η δέσμευση των Καραμαλάκη-Πετρίδη να δρομολογήσουν τη δημιουργία παιδικού σταθμού

«Είναι μεγάλη υπόθεση να φτιάξουμε έναν παιδικό σταθμό», τόνισε, όταν έλαβε το λόγο, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος. Ακολούθως ζήτησε τη συμβολή του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος επίσης παρίστατο στη γενική συνέλευση των αστυνομικών υπαλλήλων. «Σε αυτό μόνο εσείς μπορείτε να συμβάλετε», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Πετρίδη, μνημονεύοντας με την ευκαιρία το καλό παράδειγμα συνεργασίας που είχε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη. «Πάρτε την απόφαση κι εμείς θα το κάνουμε», αποκρίθηκε, δίχως περιστροφές, ο δήμαρχος Κομοτηνής. «Η απόφαση είναι το μόνο εύκολο», ανταπάντησε ο κ. Καραμαλάκης, προσθέτοντας ότι «ο φάκελος με όλη τη διαδικασία είναι στο γραφείο μου» και επισημαίνοντας ότι «αρκεί να υπάρχει βούληση από τον τοπικό δήμο, γιατί τον παιδικό σταθμό θα τον δουλέψει ο δήμος». «Αν υπάρχει χώρος εδώ και αφού υπάρχει και η βούληση του δημάρχου, είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει κάτι πρωτοποριακό», σχολίασε κλείνοντας ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προκαλώντας έτσι χαμόγελα ανακούφισης στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην τοπική αστυνομική διεύθυνση.
 
Κατόπιν τούτων απομένει πλέον τις δηλώσεις προθέσεων να διαδεχτεί η δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών και οι προσδοκίες, που δημιουργήθηκαν, να επιβεβαιωθούν σε εύλογο χρόνο.

 

 

paratiritis-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis