Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 21/02/2022

«Οφείλουμε να πράξουμε τα αναγκαία για να μην υπάρξει άλλος Άλκης, θύμα αυτού του παραλογισμού» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την συνέντευξη Τύπου για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας. Την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους έως τις 31 Ιουλίου 2022 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε την ανάγκη να κατασταλούν «όλες οι εκφάνσεις της οπαδικής βίας που μας έφτασε ως εδώ», ενώ χαρακτήρισε παγκόσμια μάστιγα τον χουλιγκανισμό.

«Οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση η ΕΛΑΣ παρεμβαίνει, όμως κανείς δεν μπορεί να λείπει από το προσκλητήριο ενάντια στη βία».

«Ήρθε η ώρα να σκοτώσουμε όλοι μαζί ως πολιτεία και ως πολίτες, τη λερναία ύδρα του χουλιγκανισμού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «για την ΕΛΑΣ, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους». Ανέφερε ότι η αστυνομία μέχρι χθες έκανε 575 ελέγχους και έκλεισε 67 συνδέσμους χούλιγκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ έγιναν 17 συλλήψεις. Οι σύνδεσμοι αυτοί ανήκουν σε όλες τις ομάδες.

Σε ό,τι μας αφορά, είπε, προχωράμε στην υλοποίηση των ακόλουθων μέτρων:

1. Συνεχίζουμε τους ελέγχους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του νόμου θα σφραγίζονται

2. Οι Ανώνυμες Εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών με το οποίο παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων και θα ελεγχθούν για αυτό από την ΕΛΑΣ.

3. Υλοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, καθώς οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν.

4. Αναβαθμίζεται η διαρκής εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, με την καθημερινή εμπλοκή και παρακολούθηση του εκάστοτε υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι κεντρική προτεραιότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης είναι η αρχή μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

Πηγή:  ertnews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis