Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:15 | 06/08/2022

Εχθές ανακοινώθηκαν νέες προαγωγές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (δείτε εδώ ποιοι προήχθησαν).

Με αφορμή τις εν λόγω προαγωγές, λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr την παρακάτω επιστολή:

Διαβάστε επίσης

«Αγαπητό policenet, από το χθεσινό ΦΕΚ που αναρτήθηκε και στη δική σας ιστοσελίδα προήχθησαν πολλοι Αξιωματικοί του Σώματος. Συγχαρητήρια σε όλους! Τους εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία τους.

Όμως με αφορμή τις προαγωγές αυτές, μήπως … να πούμε και καμία αλήθεια.

Όλοι μας έχουμε ακούσει σε υπηρεσιακά πηγαδάκια φράσεις του τύπου…

γεμίσαμε αξιωματικούς και αξιωματικούς δεν έχουμε …

τόσοι αξιωματικοί υπάρχουν και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη …

και άλλες τέτοιες πολυφορεμένες εκφράσεις.

Σίγουρα, υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτά. Όμως είναι η … μίση αλήθεια.

Αν και δεν είμαι αξιωματικός πιστεύω ότι σαν Σώμα δεν έχουμε κάνει τίποτα ώστε να δώσουμε κίνητρα σε Αξιωματικούς να αναλάβουν θέσεις με πολλές και δύσκολες ευθύνες …

Και για να καταλάβετε τι εννοώ…

Υπάρχει κάποιο σοβαρό επίδομα διοίκησης; Η απάντηση είναι όχι. Οπότε είτε ένας Αστυνόμος Α΄ είναι Διοικητής σε ένα δύσκολο Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας με εκατομμύρια  ευθύνες είτε είναι σε κάποιο επιτελικό πόστο, παίρνει ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Έχουν μήπως οι Διοικητές δύσκολων Υπηρεσιών τη δυνατότητα να επιλέγουν το προσωπικό τους; Η απάντηση είναι όχι. Οι Διοικητές σε λιγότερο ελκυστικές Υπηρεσίες συνήθως έχουν νεαρό , άπειρο προσωπικό ή εγκλωβισμένους συναδέλφους που περιμένουν πως και πως να μετακινηθούν

Μήπως εχουμε εξασφαλίσει σε όσους θέλουμε να βγάνουν μπροστά και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες, μία στιβαρή νομική προστασία; Ασφαλώς και όχι .

Όλοι μας λέμε ότι αξιωματικός είναι… πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνες. Αν δεν μπορεί να το κάνει ας παραιτηθεί του αξιώματος.

Δεχόμαστε όμως οι Αξιωματικοί που μας διοικούν να μην αμείβονται σωστά, να πληρώνουν από την τσέπη τους δικηγόρους, να ζητιανεύουν για μία απόσπαση αστυφύλακα ακόμα και να τους προσβάλλουν πολλοί και διάφοροι.

Κι εγώ θέλω Αξιωματικούς που  να βγαίνουν μπροστά, που να αξιολογούνται, που να μου διασφαλίζουν ότι εφόσον λειτουργώ νόμιμα και με αξιοπρέπεια θα τους έχω στο πλευρό μου. Πρέπει όμως όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να απαιτούμε από ένα αμάξι να μας πάει από την Πάτρα στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς καν να του έχουμε βάλει βενζίνη …

Έθιξα αυτό το ζήτημα μέσα από τη φιλόξενη ιστοσελίδα σας, γιατί νομίζω πως είναι στα πέντε σημαντικότερα σημεία που πρέπει να ξανα δούν όσοι πάιρνουν τις αποφάσεις, ώστε να πούμε ότι χτίζουμε μία σοβαρή επαγγελματική Αστυνομία. Ελπίζω λοιπόν να δημοσιεύσετε την επιστολή μου.

Σας ευχαριστώ»

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis