Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:12 | 04/04/2020

«Ιστορικής διάστασης στην αυστριακή πολιτική ασφάλειας» χαρακτηρίζει, σε σημερινές δηλώσεις του, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, την αποστολή 13μελούς ομάδας της ειδικής μονάδας της αυστριακής αστυνομίας Cobra στον Έβρο, όπου συνέδραμε τις προηγούμενες εβδομάδες στην προστασία των συνόρων και επέστρεψε χθες στη Βιέννη.

«Στον Έβρο δεν προστατεύσαμε μόνο τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα δικά μας σύνορα. Μία ανοικτή Ευρώπη στο εσωτερικό μπορεί να λειτουργήσει μόνο με μία αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων», τόνισε ο κ. Νέχαμερ, επισημαίνοντας ότι η αυστριακή αποστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέσπασε πολλούς επαίνους στην Ελλάδα.

Η αποστολή βρέθηκε στον Έβρο, συγκεκριμένα στις Καστανιές, από τις 9 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, συνδράμοντας τις μονάδες ΕΚΑΜ για την προστασία των συνόρων.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ευτυχής που όλοι επέστρεψαν ασφαλείς και υγιείς στη χώρα και τους επισκέφθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της μονάδας τους στην πόλη Βίνερ Νόιστατ, νότια της Βιέννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis