Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:23 | 13/08/2021

   Πως σας ακούγεται το «ιπτάμενος αστυνομικός»; Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας; Ε, λοιπόν δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ίσως να θυμάστε, τη στολή με τουρμπίνες που λανσάρει το βασιλικό πολεμικό ναυτικό της Αγγλίας, με ένα κομάντο να πετά από το φουσκωτό και να προσγειώνεται πάνω σε πλοίο. Αυτή τη στολή τζετ κοιτάνε να την εφαρμόσουν και στην αστυνομία.

Δοκιμάστηκε μάλιστα σε μία εικονική καταδίωξη από… αέρος και μάλιστα ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας Μάρτιν Χιούιτ - ο οποίος ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων μαζί με αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών της Αγγλίας - είπε ότι η εκδήλωση παρουσίασε μερικές «σημαντικές και συναρπαστικές ευκαιρίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον κόσμο της αστυνομίας».

2

Συμπλήρωσε βέβαια πως η στολή τζετ και το όλο σύστημα είναι «αρκετά θορυβώδες», επιστημονικής φαντασίας αλλά και «πραγματικά εντυπωσιακό με πολλές δυνατότητες».

Πρόσθεσε δε: «Όλα αυτά αφορούν τη χρησιμότητα για τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, πιο γρήγορα, και να κρατούν τους πολίτες πιο ασφαλείας. Είμαστε γοητευμένοι να δούμε πώς θα εξελιχθεί και αν υπάρχουν πιθανές χρήσεις σε περιβάλλον αστυνόμευσης τα επόμενα χρόνια».

Το σύστημα τζετ το οποίο είναι 1.000 ίππων, ονομάζεται Gravity και ιδρύθηκε από τον Richard Browning, ο οποίος είναι και ο πιλότος δοκιμής του. Ο ίδιος είπε: «Με την ικανότητα πτήσης πλέον, μπορούμε πραγματικά να περιορίσουμε την απειλή».

Η στολή τζετ θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη, σε πρώτη φάση, για «απειλές» πάνω από ταράτσες, σε πολυσύχναστους αστικούς χώρους ή σε δύσβατα μέρη.

 

www.gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis