Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 12/04/2020

«Η μάχη για το επίδομα των μάχιμων αστυνομικών …….. » Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο !!

Το διεκδικητικό πλαίσιο των αστυνομικών, το καθορίζει το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο τους, η ΠΟΑΣΥ μέσω του Δ.Σ. της και του ετήσιου τακτικού Συνέδριου της!! Στην κορυφή δε των διεκδικήσεών της, η ομοσπονδία έχει θέσει την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου. Ποτέ δεν τέθηκαν αλλά και δεν συζητήθηκαν στα όργανά της, παράμετροι κατηγοριοποίησης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος !!

Επίσης, το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, συνυπάρχουν από μόνα τους στο επάγγελμα του αστυνομικού, είναι αλληλένδετα αλλά και ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες του προσωπικού!

Η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας διέπεται από διατάξεις οργανικών της νόμων, όπου προβλέπεται η φύση και αποστολή της ως ένοπλου σώματος, αλλά με αδυναμίες διαχωρισμού ή κατηγοριοποίησης του ένστολου προσωπικού της γιατί, όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας τελούν σε διαρκή ετοιμότητα και το ένστολο προσωπικό της θεωρείται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε κάθε περίπτωση καθίσταται αναγκαία η παρέμβαση του.

Σίγουρα, όλοι εμείς που τοποθετούμαστε επώνυμα αλλά και ανώνυμα, δεν έχουμε «μπερδευτεί» με τον διαχωρισμό μάχιμος ή μη μάχιμος αστυνομικός, όπως και όποιος άνοιξε το θέμα δεν «μπερδεύτηκε» ή προέκυψε τυχαία!! Εν γνώσει του άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Τεχνηέντως μετέφερε το θέμα, επίδομα Πάσχα αλλά και επίδομα μαχίμου αστυνομικού, στην «εξέδρα», θέματα όμως εκτός διεκδικητικού πλαισίου της ομοσπονδίας !

Οφείλετε να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς διεκδικείτε. Επίδομα μάχιμων αστυνομικών, αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος που ήδη διεκδικείτε από την ομοσπονδία, δώρο Πάσχα που ποτέ δεν το διεκδικήσατε αλλά και δεν τοποθετηθήκατε ή ένα έξτρα επίδομα για τους μάχιμους της Αττικής?

Όταν ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς «διεκδικείτε», ενημερώστε την ΠΟΑΣΥ, την ΠΟΑΞΙΑ, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αλλά και τους συναδέλφους :

- Πως και με τι κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των μάχιμων από τους μη μάχιμους αστυνομικούς.

- Πως θα διασφαλιστούν οι μη μάχιμοι ότι δεν θα απασχολούνται έστω και περιστασιακά σε μάχιμες υπηρεσίες αλλά και το αντίστροφο.

- Πως θα προχωρήσει η κατηγοριοποίηση του προσωπικού αλλά και ποιες θα είναι οι κατηγορίες.

- Ποιο το ύψος του επιδόματος που διεκδικείτε για τους μάχιμους, αλλά διευκρινίστε εάν θα το λαμβάνουν και οι αστυνομικοί που ήδη λαμβάνουν ειδικά επιδόματα!!!

Οι μάχιμοι αστυνομικοί σίγουρα δικαιούνται «κάτι» παραπάνω αλλά όχι τα «πάντα», αλλά ο χρόνος και ο τρόπος που τέθηκε η διεκδίκηση είναι «άκυρος» γιατί, εάν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για τον μάχιμο αστυνομικό, όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχατε και χρόνο και ευκαιρίες αλλά και την πλειοψηφία, μιας και αντιπροσωπεύεται την παράταξη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία της ΠΟΑΣΥ, να διεκδικήσετε :

- Την αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας κατά 150 ευρώ για τους αστυνομικούς που κατά την «θέση- κρίση» σας είναι μάχιμοι, με την «επισήμανση» ότι θα εξαιρεθούν όσοι λαμβάνουν ήδη ειδικά επιδόματα!

- Την αύξηση της αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου κατά 15 ευρώ για όλους που κατά την «θέση-κρίση» σας , είναι μάχιμοι αστυνομικοί.

- Αύξηση του μηνιαίου ορίου νυχτερινών στις 64 ώρες για τους μάχιμους αλλά και με ελάχιστο μηνιαίο πλαφόν τις 40 ώρες.

- Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας στα 4 ευρώ μόνο για τους μάχιμους

Όλα τα παραπάνω είναι άγνωστα για εσάς και δεν τέθηκαν ποτέ, για αυτό μη κόπτεστε ότι ξαφνικά και εν μέσω πανδημίας «ενδιαφέρεστε» για τους μάχιμους αστυνομικούς που δικαιούνται κάτι παραπάνω αλλά όχι τα πάντα ! ‘Άλλος ήταν και είναι ο «στόχος» σας!

Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του κ Πρωθυπουργού για το επίδομα ή δώρο Πάσχα, το οποίο δικαιούνται όλοι οι αστυνομικοί γιατί όλοι έχουν βάλει πλάτη στην μάχη με την πανδημία. Όταν με το καλό χορηγηθεί όποιος θέλει ας το χαρίσει ή ας το δωρίσει !

ΥΓ.1 Όλοι οι υπάλληλοι του ΕΣΥ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας πληρώθηκαν το δώρο του Πάσχα, μιας και υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού. Το έλαβαν όλοι και αυτοί που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και τον ΜΕΘ , αλλά και οι υπάλληλοι στα «επιτελεία» των υπηρεσιών του ΕΣΥ και της Πολιτικής Προστασίας που εκτελούν γραμματειακή γραφειακή υποστήριξη – στήριξη!!! Αντιληφθήκατε, διαπιστώσατε ή είδατε καμία αντίδραση συνδικαλιστών τους;

ΥΓ.2 Η πανδημία βοήθησε ΕΝΩΜΕΝΟΙ να «καταλάβουμε» την σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ. Ακόμη και οι πολέμιοι του ΕΣΥ, όχι μόνο σιώπησαν αλλά και υποκλίθηκαν στο ΕΣΥ και τους υπαλλήλους του!

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, διχασμένοι σίγουρα θα αποτύχουμε !

Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Αντιπρόσωπος ΕΑΥ Κοζάνης

Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis