Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:54 | 11/11/2019

Ακόμη δύο άτομα υποπτεύονται οι αστυνομικές Αρχές ότι είναι μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα DNA και αποτυπωμάτων που συλλέχθηκαν από τις γιάφκες της οργάνωσης.

Οι απαντήσεις θα βοηθήσουν στο να ξεκαθαριστεί αυτό το ενδεχόμενο και θα οδηγήσουν σε πιθανή ταυτοποίηση νέων υπόπτων, εάν – φυσικά – έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και έχει σχηματιστεί φάκελος.

Χθες, Κυριακή, ο Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εξέφρασε την ανακούφισή του που η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και συλλάβει τα μέλη της οργάνωσης εγκαίρως, καθώς – όπως χαρακτηριστικά είπε – «τρομάζει η ποσότητα των εκρηκτικών» που είχαν στη διάθεσή τους.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο χρησιμοποιήθηκαν και ευτυχώς που δεν σκότωσαν, αλλά τραυμάτισαν αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Λευτέρης Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της υπόθεσης. 

«Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα και δεν γνωρίζουμε πόσα αθώα θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει η χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Εκείνο που μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η ποσότητα και ισχύς των εκρηκτικών υλών που είχαν στην κατοχή τους».

[custom:google-ads]

Οι Αρχές έχουν συλλάβει συνολικά τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ κατέσχεσαν πολλά όπλα. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός 46χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό στις Αρχές αντιεξουσιαστή, ο οποίος ήταν και ο βασικός διαχειριστής της κατάληψης Gare στα Εξάρχεια.

Οι τρεις συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.

Ο ένας εξ' αυτών, με κείμενό του γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δήλωσε αθώος. 

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπαλάσκας: Ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν αστυνομικούς - ΒΙΝΤΕΟ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis