Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 11/11/2019

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ειχαν στην κατοχή τους τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ενώ οι αστυνομικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα τις επόμενες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τρόμαξαν με την ποσότητα των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στη γιάφκα της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό.

Μάλιστα ένα από τα όπλα τύπου καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στον Χολαργό είναι αυτό με το οποίο οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν τα χτυπήματά τους. Επίσης κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ από το οποίο λείπει το κοντάκι και εκτιμάται ότι είναι το όπλο με το οποίο έγινε η ληστεία στο κατάστημα των τυχερών παιχνιδιών. 

Θα χτυπούσαν αστυνομικό στόχο

Η επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής έγινε στο παρά πέντε καθώς οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν είτε στις 17 Νοεμβρίου είτε στις 6 Δεκεμβρίου (επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου).

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV Mίνα Καραμήτρου το χτύπημα των τρομοκρατών θα ήταν σε αστυνομικό στόχο. Μάλιστα οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ δίνουν μεγάλη σημασία στον 46χρονο που αναζητείται από χθες Σάββατο καθώς πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές, ενώ τον χαρακτηρίζουν «εμμονικό» με τους αστυνομικούς.

Ο 46χρονος μισεί την αστυνομία

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν διστάζει να δείχνει κάθε στιγμή το μίσος του προς την αστυνομία. Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου ο 46χρονος λίγο πριν εξαφανιστεί έφτασε στο σημείο να προαναγγείλει το χτύπημά του. Συγκεκριμένα έδινε το παρών σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Λίγο πριν φύγει τους είπε «κρατάω τις φάτσες σας».

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του και περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις και ονόματα, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για τις αρχές.

Ο στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν ποια ήταν τα επόμενα σχέδια της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Ακόμη οι αστυνομικοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν έκλεισε ο κύκλος ερευνών καθώς περιμένουν ότι από τα όπλα θα προκύψουν DNA και αποτυπώματα και πιστεύουν ότι τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα ήταν αυτά που έπαιρναν μέρος στις τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο 46χρονος που αναζητείται και ο συνεργός του, το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα μετά τη ληστεία άφησαν τη μοτοσυκλέτα της διαφυγής τους περίπου 500 μέτρα μακριά από το κατάστημα τυχερών παιγνίων.

[custom:google-ads]

Φοβήθηκαν να πάνε σε νοσοκομείο

Στο εν λόγω σημείο φαίνεται κατά πληροφορίες να έφτασε αυτοκίνητο με έναν συνεργό τους, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία 46χρονο και πήγαν προς ένα νοσοκομείο.  Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το αυτοκίνητο να κινείται κοντά σε συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ωστόσο στην πορεία άλλαξαν γνώμη καθώς φοβήθηκαν ότι αμέσως θα ενημερονόταν η αστυνομία. Ακολούθως επέστρεψαν στη γιάφκα του Χολαργού.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV επικοινώνησαν με γυναίκα ιδιώτη γιατρό που εργάζεται σε νοσοκομείο της Βόρειας Αττικής και της περιέγραψαν το τραύμα που είχε ο 46χρονος. Οι επόμενες κινήσεις τους καταγράφονται σε φαρμακείο του Χαλανδρίου όπου οι τρομοκράτες πήγαν για να αγοράσουν φάρμακα. Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν ο καταζητούμενος να βρίσκεται είτε εντός είτε εκτός Αττικής και να δέχεται ιατρική βοήθεια κατ' οίκον.

Το προφίλ των τρομοκρατών

Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο 46χρονος φυγάς είναι άτομα που είχαν παρελθόν με τις αρχές και δεσμούς με την ένοπλη τρομοκρατία περασμένων ετών. Ζούσαν απομονωμένα και πολλές φορές συντηρούνταν από ενέργειες του Κοινού Ποινικού Δικαίου, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν ομάδα στρατολογημένων ατόμων νεαρότερων σε ηλικία που είχαν βοηθητικό ρόλο στις επιχειρήσεις της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Σύμφωνα με τις αρχές οι συλληφθέντες δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την ιδέα ότι ο κύκλος της ένοπλης τρομοκρατίας έληξε με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Ο «Βούδας»

Ο 40χρονος που συνελήφθη χθες Σάββατο είναι παλιός γνώριμος των αρχών και θεωρείται «σκληρός αντιεξουσιαστής». Συνελήφθη το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» μαζί με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη. Τότε είχε αποδειχθεί εργαστηριακά ότι είχε πρόσβαση στο κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Κυψέλη.

Αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 με τον νόμο Παρασκευόπουλου και εντάχθηκε στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» με στόχο την επιχειρησιακή αναβάθμισή της. Οι αστυνομικοί του έδωσαν το προσωνύμιο «Βούδας». Μιλούσε λίγο και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του. Οι «σύντροφοί» του τον αποκαλούσαν «βλάχο» επειδή μιλούσε με βαριά προφορά. Όταν καταδικάστηκε για τη συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα δήλωσε αθώος και θύμα πολιτικής δίωξης.

Ο «ιδεολόγος»

Ο 46χρονος που αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική είναι παλιός αντιεξουσιαστής, «ιδεολόγος» περιφερειακών μελών κατά την ΕΛ.ΑΣ.

Είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του δύο όπλα με γεμιστήρες, ένας σιδηρολοστός, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλα. Το 2013 κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε διαφύγει με μία κοπέλα από το παράθυρο καφετέριας. Το 2017 επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στα Εξάρχεια. Πλέον οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν τα άτομα με περιφερειακό ρόλο και πλαισίωναν την οργάνωση στα τέσσερα χτυπήματα που πραγματοποίησε. Πρόκειται για άτομα που ζουν σε καθεστώς ημι-παρανομίας.

ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φόβοι για μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis