Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:35 | 22/02/2015

 

Η υπόθεση εκφοβισμού του προηγούμενου αρχιφύλακα των φυλακών, η ανατίναξη του αυτοκινήτου του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου, αλλά και ο θάνατος κυνηγού το 2013, για τον οποίο είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους και ο νεκρός αρχιφύλακας, είναι τρεις υποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. 

          Συμβόλαιο θανάτου από την Greek Mafia, απόφυλακισμένους τρομοκράτες ή από θανατηφόρα «μίξη» τους, εξετάζουν, με αυτή την ιεράρχηση, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την άγρια δολοφονία του 47χρονου Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

 Τις πιθανές ρήξεις με μέλη της Greek Mafia και τους φυλακισμένους Πυρήνες, ερευνούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχόμενα κίνητρα της άγριας δολοφονίας του 47χρονου Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, πίσω από αυτές.

Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η άγρια δολοφονία να έχει οργανωθεί από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Μαφίας ή ένοπλες οργανώσεις, που αντέδρασαν... δολοφονικά στη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που όμως η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει εξηγγείλει ότι θα καταργήσει. Σχεδόν άμεσα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., έδωσαν εντολή για έρευνα στις επικοινωνίες υπόπτων, προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχόμενες αναφορές στο θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Οι τρεις σχετικές υποθέσεις

            Παράλληλα, εξετάζουν υπόθεση «εκφοβισμού» του προηγούμενου αρχιφύλακα των φυλακών, ο οποίος πριν από 5-6 χρόνια, είχε έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον αρχινονό των δυτικών προαστίων. Στο ίδιο πεδίο ερευνών επανεξετάζεται η ανατίναξη του αυτοκινήτου του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου, στο πλαίσιο της 2ης πράξης του «Σχεδίου Φοίνικας» των Πυρήνων της Φωτιάς, τον οποίο σε προκήρυξή τους είχαν καταγγείλει ως «αρχιβασανιστή» των φυλακών. Αντίστοιχη έρευνα γίνεται και για τον θάνατο κυνηγού το 2013, για τον οποίο είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους και ο νεκρός αρχιφύλακας.   

          Σημειώνεται ότι στις φυλακές Δομοκού βρίσκονται έγκλειστα αρχηγικά μέλη της Greek Mafia, μέλη των Πυρήνων, ο Νίκος ΜαζιώτηςΚώστας ΓουρνάςΑλέξανδρος Γιωτόπουλος,Δημήτρης ΚουφοντίναςΒασίλης ΤζωρτζάτοςΧριστόδουλος Ξηρός και πολλοί ποινικοί βαρυποινίτες.

Ποινικοί ή τρομοκράτες;

         Ο 47χρονος Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνης γαζώθηκε από τους δράστες με περισσότερες από 30 σφαίρες, από πολεμικό καλάσνικοφ και πυροβόλο όπλο των 9ΜΜ, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έμπαινε στο αυτοκίνητό του, πηγαίνοντας για κυνήγι, όπως είχε πει στη σύντροφό του, τη μητέρα και τον αδερφό του. Τα περισσότερα τραύματα είναι στο κεφάλι και το στήθος. Οι δράστες φαίνεται να έχουν εξαπολύσει τον καταιγισμό των πυρών μέσα από το δικό τους όχημα.

Ο αρχιφύλακας των φυλακών ήταν χωρισμένος με δύο παιδιά, ενός αγοριού 12 χρονών και ενός 14χρονου κοριτσιού, ενώ έμενε στο σπίτι των γονιών του στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουβέλα, ανάμεσα σε Στυλίδα και Ράχες Φθιώτιδας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το θύμα είχε υπηρετήσει ως σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού και πριν από 5 χρόνια μετατέθηκε ως υπαρχιφύλακας στις αντίστοιχες του Δομοκού, όπου τα τελευταία δύο χρόνια προήχθη σε αρχιφύλακα.

Το θύμα ήταν κουμπάρος με τον αρχιφύλακα της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Αντώνη Αραβαντινό, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος με το περιστατικό, είχε ενημερωθεί για την δυσάρεστη εξέλιξη και κατευθυνόταν και ο ίδιος στην περιοχή για να δει τι είχε συμβεί. Οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο, που είχε καλές σχέσεις με τους κρατούμενους, βρίσκοντας πάντα συμβιβαστική λύση στις όποιες διαφορές ανέκυπταν ανάμεσά τους, γι αυτό μάλιστα του είχαν δώσει το προσωνύμιο του «Διαπραγματευτή-Ειρηνοποιού».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την σύντροφό του και κατοίκους της περιοχής. Άμεσα εξελίχθηκε γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες όλων όμορων νομών, όπως και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό των δραστών, που κινούνται με ένα σκούρο όχημα, μάρκας VW PASSAT, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

          Την ίδια ώρα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες της άγριας δολοφονίας, να εκτιμήσουν αν έχει τρομοκρατικό ή ποινικό χαρακτήρα, και να καθοριστεί ποιά υπηρεσία θα αναλάβει την προανάκριση, με επικρατέστερη τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου συμμετείχε στο κυβερνητικό συμβούλιο, ενημερώθηκε με γραπτό μήνυμα και αμέσως έφυγε για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον περίμεναν στην είσοδο είπε ότι ακόμα ειναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τα αιτία της εκτέλεσης και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 47χρονου αρχιφύλακα.

Εκφοβισμός του 1ου Αρχιφύλακα 

    Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ανασύρουν από τους φακέλους, την υπόθεση εκφοβισμού και απειλών σε βάρος του πρώτου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Μόλις δημιουργήθηκαν οι φυλακές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε μετατεθεί από αυτές της Λάρισας, προκειμένου να οργανώσει τη λειτουργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

          Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν από 5-6 χρόνια, ο πρώτος αρχιφύλακας είχε έρθει σε ρήξη και έντονη αντιπαράθεση με τα πρώτα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Όταν επέστρεψε στις φυλακές της Λάρισας, οργανώθηκαν πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, στοχευμένες στο πρόσωπό του. Το ίδιο χρονικό διάστημα είχε εξελιχθεί ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε τον συγκεκριμένο αρχιφύλακα.

          Στις φυλακές της Λάρισας, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου μιας γυναίκας με τον αρχινονό των δυτικών προαστίων, που τότε βρισκόταν έγκλειστος σε αυτές, εντοπίστηκε στην κατοχή της φωτοτυπία φορολογικό έγγραφο... Ε9, του αρχιφύλακα των φυλακών με όλα τα οικογενειακά του στοιχεία και τους χώρους διαμονής του ίδιου και μελών της οικογένειάς του. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο αρχινονός φαίνεται να είχε παραδεχθεί ότι εκείνος θα ήταν αποδέκτης του εγγράφου και ότι απλά ήθελε να «φοβίσει» τον αρχιφύλακα. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία. Ο αρχιφύλακας φαίνεται να ήρθε σε ανοικτή ρήξη με τον αρχινονό, η οποία δεν είχε κάποια εξέλιξη.

Βόμβα στον αρχιφύλακα Ναυπλίου

       Στο τραπέζι των αστυνομικών ερευνών, μπαίνει και η δεύτερη βομβιστική ενέργεια του «Σχεδίου Φοίνικας» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στις 12 Ιουνίου 2013, με στόχο το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου Αργύρη Γκέλμπουρα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η σύζυγος του 48χρονου σωφρονιστικού είχε αντιληφθεί τις κινήσεις δύο εκ των δραστών σε αλάνα που απείχε 70 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού τους. Προκύπτει επίσης ότι δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη ο κ. Γκέλμπουρας είχε βγει στον δρόμο με το υπηρεσιακό του πιστόλι, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Σημειώνεται ότι ο 48χρονος είχε επιβάλει πειθαρχική ποινή 20 ημέρες απομόνωση σε τρία κατηγορούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» κατά την παραμονή τους στις φυλακές Ναυπλίου.

          Η πρώτη πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας» είχε διαδραματιστεί τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου 2013 με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρίας Στέφη. Η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε ένα διάφανο τάπερ στον έμπροσθεν δεξιό τροχό του αυτοκινήτου και από την έκρηξη και είχε τραυματιστεί γυναίκα - ένοικος διαμερίσματος σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης. Το κείμενο ανάληψης ευθύνης είχε δημοσιευθεί την 9η Ιουνίου. Σηματοδοτούσε την επάνοδο της «Συνωμοσίας» στη δράση και προανήγγειλε την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών». Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και ενός 54χρονου απότακτου αστυνομικού, alter ego του αρχινονού των δυτικών προαστίων, υπήρχαν ενδείξεις ότι εκείνη η βόμβα είχε μπει με εντολή αρχηγών της Greek Mafia άσχετα αν η ανάληψη ευθύνης έγινε από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο θάνατος του κυνηγού

     Ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης, είχε πάθος για το κυνήγι, αυτό το χόμπι εκμεταλεύτηκαν οι δολοφόνοι του, στήνοντας ενέδρα έξω από το σπίτι του. Ήταν έμπειρος κυνηγός και πήγαινε συχνά με την παρέα του για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή. Στις 12 Οκτωβρίου  2013, συμμετείχε σε παρέα δέκα κυνηγών από την περιοχή της Φθιώτιδας, σε κυνήγι αγριογούρουνου στο Άνυδρο Στυλίδας. Σε καρτέρι που είχαν στήσει σε «πέρασμα», από την παρέα των κυνηγών, είχε τραυματισθεί θανάσιμα  ο 54χρονος Γιώργος Κοτσάνος, πατέρας τριών κοριτσιών, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, πρώην Αντιδήμαρχος και Υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας.

Η παρέα των κυνηγών είχε εντοπίσει αγέλη από αγριογούρουνα και είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Όταν τα άγρια ζώα πέρασαν από το καρτέρι, οι κυνηγοί  πυροβόλησαν. Στη συνέχεια αναζήτησαν τον 54χρονου Γιώργο Κοτσάνο, τον οποίο εντόπισαν νεκρό στο σημείο που είχαν στήσει το καρτέρι. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από σκάγια κυνηγετικό όπλο. Οι κυνηγοί της παρέας- μεταξύ των οποίων και ο δολοϕονημένος Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού,  Σεραφείμ (Μάκης) Γκαλιμάνης,  οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.  

Ομοιότητες με «Σέχτα Επαναστατών»

          Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ερευνούν αν και χλιαρά προς το παρόν, τις ομοιότητες που έχει η δολοφονία του Σεραφείμ Γκαλιμάνη, με αυτή του Αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου 2009, από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στα Πατήσια.

          Ο 41χρονος τότε, αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι προστατευόμενης μάρτυρος για την υπόθεση του ΕΛΑ. Τουλάχιστον τρία άτομα, προσέγγισαν το αυτοκίνητο στο οποίο καθόταν ο αστυνομικός και πυροβόλησαν εναντίον του 24 φορές. Οι 9 σφαίρες ήταν από υποπολυβόλο τύπου Scorpion και οι άλλες 15 από δύο διαφορετικά πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ.

 

Η ίδια οργάνωση στις 19 Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη σκότωσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια με 16 σφαίρες. Μετά τις επιθέσεις αυτές η οργάνωση προανήγγειλε νέο κύκλο αίματος αλλά περιέργως εξαφανίστηκε. Τον Ιούνιο του 2013 σε κείμενο της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς προαναγγέλθηκε επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών στο πλαίσιο της επιχείρησης αναβίωσης του εγχώριου αντάρτικου πόλης, του σχεδίου «Φοίνικας». Ωστόσο και πάλι η Σέχτα έμεινε άφαντη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «αυτές οι δύο ανεξιχνίαστες δολοφονίες διαπράχθηκαν από δράστες ορισμένοι από τους οποίους είναι στη φυλακή για άλλες ένοπλες ενέργειες. Έχουμε μια σειρά υπόπτων, όμως από καμία επίθεση της Σέχτας δεν προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis