Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:43 | 15/10/2015

Ένας χάρτης της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω σε ένα πίνακα βρέθηκε στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχτηκε από την πολιτική αγωγή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γ. Ρώτας ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη μέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας ο οποίος βρέθηκε  με την ομάδα του στο σημείο όπου δολοφονήθηκε  ο μουσικός κλήθηκε να περιγράψει επακριβώς, με βάση το χάρτη, πως κινήθηκαν όχι μόνο οι δράστες αλλά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν. Ο κ. Ρώτας επανέλαβε πως τα μέλη της ομάδας που έκαναν την επίθεση «ήταν όλοι Χρυσαυγίτες» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως κινούνταν οργανωμένα και γνώριζαν που πήγαιναν.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει το γεγονός ότι  ο Γ. Ρουπακιάς δεν είχε καμία κάκωση στο σώμα του αν και «χτυπιόντουσαν  με τον Π. Φύσσα» εκείνος απάντησε: «Δεν τις έφαγε ήταν καλός, δεν μπορώ να ξέρω, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, πυγμαχία».

«Δεν  μπορούσαμε να επέμβουμε»

«Για πενήντα άτομα μας είπαν, μου φάνηκε σοβαρό περιστατικό, γι αυτό και πήγαμε να δούμε. Πάνω στην Τσαλδάρη συναντηθήκαμε και με την άλλη ομάδα Δίας. Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Πώς εκτιμήσατε ότι δεν θα γίνει κάτι;

Μάρτυρας: Δεν υπήρχε κανένας τραυματισμένος, δεν ήρθε κανείς να πει «πήγαν να με χτυπήσουν». Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε οκτώ άτομα σε 50, δώσαμε την εικόνα στο κέντρο.

Πολιτική Αγωγή: Είπατε πως όλοι αυτοί είχαν σιδηρογροθιές. Γι' αυτό και μόνο δεν θα έπρεπε να επέμβετε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να επέμβουμε οχτώ άτομα σε 50 άτομα. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο και μας είπανε να μείνουμε σε απόσταση και να ενημερώνουμε.

Αναφερόμενη στη σήμα που δόθηκε από το κέντρο ότι υπάρχει ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών  και ατόμων του γνωστού χώρου ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής ρώτησε:

«Ποιος είναι ο "γνωστός χώρος" που είπατε την άλλη φορά;»

Μάρτυρας: Έτσι μας είπαν από το κέντρο.

Πολιτική αγωγή: Τους Χρυσαυγίτες πώς τους λέγατε;

Μάρτυρας: Άτομα της ΧΑ.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα έσπαγαν την καφετέρια, κράταγαν μαδέρια», κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως ο Παύλος Φύσσας δεν είχε δει την αστυνομική δύναμη. «Εμείς τρέχαμε προς το σημείο την ώρα που έχουμε φτάσει έχουν χωρίσει. Οι πρώτοι συνάδελφοί μου μόλις έφτασαν στο σημείο  έκαναν λίγο πίσω το Φύσσα. Ο Ρουπακιάς έτρεξε προς το αυτοκίνητο τον προλάβαμε και τον βγάλαμε από το αυτοκίνητο».

Πολιτική Αγωγή: Τι εντολή είχατε από το κέντρο;

Μάρτυρας: Μας είχαν πει όσα άτομα προσομοιάζουν με τα χαρακτηριστικά της ΧΑ να τους προαγάγουμε.

Πολιτική Αγωγή: Τους πιάσατε;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν γνώριζε ακόμη το κέντρο ότι είχαμε φτάσει στο σημείο, γενικότερα το κέντρο είχε δώσει σήμα να κάνουμε προσαγωγές γύρω από το σημείο.

Πολιτική Αγωγή: Και δεν βρέθηκε κανένας στο σημείο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω για τις άλλες ομάδες συναδέλφων, η δικιά μου ομάδα δεν βρήκε κάποιον.

Η εντολή

Απαντώντας στις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τη δολοφονία ο μάρτυρας υπερασπίστηκε τις ενέργειες τους λέγοντας:

«Οι εντολές του κέντρου ήταν να φύγουμε, εμείς μείναμε, ακολουθήσαμε τόσα άτομα και τελικά προχωρήσαμε και σε συλλήψεις», διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τους είχαν πει να μείνουν σε απόσταση και να παρακολουθούν.

«Ήμασταν οκτώ άτομα και οι άλλοι πενήντα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είδε τον Γ. Ρουπακιά και τον Π. Φύσσα να «έχουν πιαστεί στα χέρια» , «είδα  ένα κουβάρι ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί ποιος χτυπούσε ποιόν.

Η φωτογραφία και ο ασύρματος

Συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον μάρτυρα να αναγνωρίσει από φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της ΧΑ σε διάφορες δράσεις τους. Ο μάρτυρας είπε πως πρόκειται για ασύρματο, στοιχείο που στηρίζει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Από την πλευρές της υπεράσπιση, ο Τ. Μιχαλόλιας σχολίασε πως θα έπρεπε να ζητηθούν φωτογραφίες και από τη δράση του ΠΑΜΕ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής είπε πως αστυνομικοί του Τμήματος Νίκαιας , όπου υπηρέτησε για δυο μήνες ο μάρτυρας, ήταν αποσπασμένοι στην προσωπική φρουρά του βουλευτή Ν. Κούζηλου.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis