Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 24/03/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής:

ΘΕΜΑ: «Αποφασίζει και διατάσσει με πλήρη απαξία για το συνάδελφο».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 27/1986 - ΦΕΚ 11/Α/10-2-1986 Άρθρο 13, «Προγραμματισμός κανονικών αδειών»:

1. Οι κανονικές άδειες του αστυνομικού προσωπικού προγραμματίζονται μέσα στο ημερολογιακό έτος που ανάγονται, είτε ολόκληρες, είτε τμηματικά.

2. Ο προγραμματισμός των αδειών αυτών γίνεται το μήνα Δεκέμβριο για το επόμενο ημερολογιακό έτος και συντάσσονται σχετικοί πίνακες χωριστά για τους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους και χωριστά για τους Αρχιφύλακες και Αστυφύλακες…..

Τις παραπάνω διατάξεις, δυστυχώς κάποιος Ανώτατος Αξιωματικός είτε δεν τις έχει υπόψη του, είτε πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει και να διατάζει με δικούς του νόμους, απαξιώνοντας τις ισχύουσες διατάξεις των Κανονισμών του Σώματος.

Με διαταγή του ανακοίνωσε τον προγραμματισμό αδειών των κ.κ. Διοικητών σχεδόν τέλος Μαρτίου τ.ε και δεν έλαβε υπόψη του κανένα οικογενειακό κριτήριο.

Επιπλέον δεν έλαβε υπόψη του ότι οι άδειες των κ.κ Διοικητών είναι σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς του κάθε Τμήματος.

Είναι λογικό να αναθεωρηθούν οι ήδη ανακοινωμένες άδειες των Αξιωματικών των Τμημάτων, κατά παράβαση του Π.Δ, για να μην υπάρξει κενό διοίκησης και να μη χρειαστεί να γίνει αναπλήρωση Διοίκησης από έτερο Αστυνομικό Τμήμα;

Ελπίζουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους ήδη καταπονημένους Διοικητές και Αξιωματικούς των Τμημάτων να λυθεί άμεσα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος Νικόλαος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Ευάγγελος Μαντζιώρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis