Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:27 | 23/01/2020

Συζητήθηκε την 10-1-2020 στην ολομέλεια του ΣτΕ, η παραπεμπτική υπόθεση των ομοσπονδιών των ένστολων κατά του ισχύοντος μισθολογίου στο σύνολο του και όχι μόνο!

Στους πληρεξούσιους δικηγόρους των ομοσπονδιών χορηγήθηκε προθεσμία υποβολής υπομνήματος, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τους ισχυρισμούς των και να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Δημοσίου!

Δηλαδή, το κοινό υπόμνημα ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ και στους περεταίρω ισχυρισμούς που θα αναπτυχθούν για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Δημόσιου, θα «αναφέρεται» και στο άνοιγμα της μισθολογική ψαλίδας μεταξύ χαμηλόβαθμων αστυνομικών και Αξιωματικών που προέκυψε από την εφαρμογή του μισθολογίου!

Σας διαφεύγει ότι κάθε προσφυγή ομοσπονδίας ένστολων έχει, τα δικά της «χαρακτηριστικά» και τους δικούς της λόγους που αιτείται την αντισυνταγματικότητα του μισθολογίου αλλά και για την μη συμμόρφωση του με τις αποφάσεις του ΣτΕ , το δικό της πλαίσιο αδικιών, αλλά και «διαφορετικού» ύψους επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, την μη ύπαρξη ενιαίας βαθμολογικής εξέλιξης των χαμηλόβαθμων ένστολων, αλλά με ενιαία βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών ! ‘

Όποια απόφαση και αν εκδοθεί, συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας ή ενδιάμεσης κατάστασης, το θέμα πλέον είναι ξεκάθαρα ότι συνδικαλιστικά μας έχετε «μπερδέψει» για το τι τελικά να περιμένουμε από την απόφαση του ΣτΕ!

Γνωρίζετε, ότι ο νομοθέτης δύναται να προβεί σε αναμόρφωση του μισθολογίου των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με την θέσπιση νέου μισθολογίου, όμως δεν θα πρέπει να παραβιάζονται τα κριτήρια που έχουν διαμορφωθεί με τις αποφάσεις των ετών 2014-2016 της ολομέλειας του ΣτΕ!!

Από την μια αιτούμαστε από κοινού με την ΠΟΑΞΙΑ, την αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου αλλά και την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 ή και στο μισθολόγιο του 2012!!

Η ΠΟΑΣΥ αιτείται την επέκταση χορήγησης επιδόματος παραμεθορίου σε όλους του νομούς που έχουν σύνορα, μόνο που το επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ χορηγήθηκε με το νέο μισθολόγιο που αιτείται την αντισυνταγματικότητα του !!

Από την άλλη μόνο «αναφέρεστε» για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μισθολογίου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού, αλλά ταυτόχρονα να επανέλθουμε και στο μισθολόγιο του 2012!!!

H ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη νέου μισθολογίου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αστυνομικού» ή η δημιουργία ενός νέου, δίκαιου και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες-απαιτήσεις του αστυνομικού προσωπικού, μισθολογίου» , σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πρόταση ή η βάση διαλόγου για ένα νέο μισθολόγιο όταν συνδικαλιστικά αδυνατείς να οριοθετήσεις, τις συνθήκες εργασίας μεταξύ του προσωπικού , αλλά και μεταξύ των ένστολων.

Το πώς αντιλαμβάνεστε το δίκαιο, αλλά και το άδικο ενός μισθολογίου, αλλά κυρίως τις συνθήκες εργασίας μεταξύ χαμηλόβαθμων και αξιωματικών !!!

Όποια και εάν είναι η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, για το νέο μισθολόγιο την απάντηση, σας την έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας της ομοσπονδίας .... οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές και εάν οδηγηθούμε σε αναμόρφωση –επεξεργασία του μισθολογίου , αυτή θα λάβει χώρα και από το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, συνεκτιμώντας πάντα την εξέλιξη της πορείας του κρατικού προϋπολογισμού!!!!

Σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας του μισθολογίου στο σύνολο του, γεννάται το δικαίωμα αναδρομικών αλλά μόνο για τους ένστολους που το νέο μισθολόγιο δεν συμμορφώθηκε στις αποφάσεις του ΣτΕ και την πλήρη επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012 !

Αλλά και επιστροφή των αναδρομικών αυξήσεων σε όσους ένστολους προέκυψε μισθολογική αύξηση από την εφαρμογή του μισθολογίου (δηλαδή στους υψηλόβαθμους μιας και μαζί προσφύγατε στο ΣτΕ) !

Επίσης, για τους αστυνομικούς που συνταξιοδοτήθηκαν με το νέο μισθολόγιο και έλαβαν το εφάπαξ βοήθημα, θα πρέπει να επαναϋπολογιστεί εκ νέου και σε περίπτωση που προκύψει μείωση του, να τους χορηγηθεί συμπληρωματικό εφάπαξ, αλλά και σε περίπτωση που από τον επαναϋπολογισμό του, προκύψει αυξημένο εφάπαξ βοήθημα την επιστροφή της διαφοράς !!!

Γιατί σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ!!

ΥΓ. Στο νέο μισθολόγιο που «οραματίζεστε» ή στο υπό αναμόρφωση-επεξεργασία του ισχύοντος, να μην ξεχάσετε να προτείνετε και το Μεταναστευτικό επίδομα για τους υπηρετούντες στα νησιά του Αιγαίου, όπως και προτείνατε στον κ Αρχηγό, αλλά και το επίδομα «υπηρεσιακού bulling» λόγω της πίεσης που δέχεται το χαμηλόβαθμο προσωπικό από την διοίκηση!

ΥΓ1. Η ΠΟΑΞΙΑ, σε αναμονή της συζήτησης της προσφυγής για το μισθολόγιο στην ολομέλεια ΣτΕ, επικαιροποίησε τις θέσεις της όσον αφορά την παράλληλη επετηρίδα σε συνδυασμό με την βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών, την παραμονή των αξιωματικών και μετά τα 35 έτη υπηρεσίας αλλά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης!!!

Η ΠΟΑΣΥ τι επικαιροποίησε ;

Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Αντιπρόσωπος ΕΑΥ Κοζάνης

Μέλος ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis