Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 28/02/2018

Βίντεο με τους δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του NewsIt.gr, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και της Ασφάλειας, που ενεπλάκησαν σε πρώτο χρόνο στις έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν βίντεο από γειτονικό με το Αστυνομικό Τμήμα κατάστημα, το οποίο ίσως τελικά βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο βίντεο απεικονίζονται δυο άτομα, αναβάτες μοτοσικλέτας, οι οποίοι προσεγγίζουν με χαμηλή ταχύτητα -και εν μέσω νεροποντής- το αστυνομικό Τμήμα, από την πλευρά της οδού Μεσούντος.

Όπως διακρίνεται από το βίντεο, ο συνεπιβάτης στην μοτοσικλέτα φαίνεται να βγάζει ένα αντικείμενο από την τσέπη του και να το πετά προς το Τμήμα. Σαφώς και ήταν η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ανατολικής προέλευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η χειροβομβίδα, λόγω του κατηφορικού δρόμου κύλησε λίγα μέτρα πιο κάτω από το Τμήμα και εξερράγη. Μάλιστα από την έκρηξη τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά ένας οδηγός ταξί, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητο του για να πάει για το μεροκάματο.

Την έκρηξη της χειροβομβίδας, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Α/Τ δεν αντελήφθησαν το παραμικρό, ούτε ο φρουρός του Τμήματος που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στο θωρακισμένο κουβούκλιο της φρουράς, το οποίο μάλιστα εξωτερικά υπέστη μικρές υλικές ζημιές από τα θραύσματα.

Ο φρουρός έδωσε την δικαιολογία πως λόγω της νεροποντής και των κεραυνών που έπεφταν εκείνη την ώρα στην Αττική, δεν κατάλαβε την έκρηξη, ενώ και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έλεγαν χθες πως όταν το θωρακισμένο κουβούκλιο φρουράς σφραγίσει, μειώνεται και ο εξωτερικός θόρυβος.

Στο μεταξύ και όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια, κάτι που οι τρομοκράτες με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα υποστήριξαν πως θα γίνει οσονούπω, στην Αντιτρομοκρατική εκφράζουν έντονους φόβους για νέα χτυπήματα εναντίον αστυνομικών στόχων, με φόντο τις κινητοποιήσεις που έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα, για την υποστήριξη στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του εκρηκτικού δέματος στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παππαδήμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

 newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis