Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by lelos on Δευ, 12/08/2014 - 14:27

Μιας και για αλλη μια φορα ειχαμε τραυματιες στα επεισοδια θελω να υποβαλλω μια ερωτηση και οποιος ξερει να μας διαφωτισει.Εισαι στο Α σημειο στατικη δυναμη, ειτε ταξης ειτε ασφαλειας,στο οποιο σπανε πεζοδρομια η βλεπεις να κινουνται απειλητικα ατομα με κοντοξυλα και λοιπα εφοδια και διαβιβαζεις στο κεντρο οτι επιθυμεις να οπισθοχωρησεις-αποχωρησεις απ το σημειο για λογους ασφαλειας.Και το κεντρο η ο εκαστοτε ταξιαρχος επικεφαλης των μετρων σου διαβιβαζει αρνητικως και να παραμεινεις στο σημειο σου.Σε ενδεχομενη επιθεση στην οποια εισαι προφανως εκτεθειμενος και ανημπορος να αντιδρασεις,εαν τραυματιστεις κατα ποιου μπορεις να στραφεις ?

Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 12/08/2014 - 19:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Σαφώς υπαρχει ποινικη ευθυνη του επικεφαλής .

Ο επικεφαλής οφειλή να προστατεύσει την σωματική ακεραιότητα των ατόμων που εχει υπό τις διαταγές του φέροντας ευθυνη για τις λάθος εντολές του .

Σε τυχόν περίπτωση τραυματισμού η ποινικη ευθυνη προβλέπεται απο τα άρθρα 15 και 308 ήτοι σωματική βλάβη εξ αμέλειας που τελείται με παραλειψη . Η δε παραλειψη ως απαραίτητο στοιχείο για να εκπληρωθεί η αντικειμενική υπόσταση απορρέει απο τον κανονισμό του σώματος κ την υποχρέωση πειθαρχίας .

Φυσικα κ υπαρχει συμπληρωματική αστική ευθυνη (διοικητική ) κατα το άρ 105 ΕΙΣ.Α.Κ.
Νομίζω ότι ειναι καιρός να υποβληθούν οι πρώτες εγκλησεις κ αγωγές σε βάρος των υπευθύνων - ανεύθυνων προτού θρηνήσουμε θύματα ...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis