Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:25 | 15/05/2024

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 αντιπροσωπία του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Ευάγγελο Τσίμαρη, τον Γενικό Γραμματέα της Κων/νο Μαργαριτόπουλο και τον Ταμία της Χριστόφορο Νίκα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Τσίμαρη.

         

          Η Ένωση μετέφερε την δυσαρέσκεια που επικρατεί στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού  μετά τον απόηχο της κατάθεσης προς διαβούλευση του Νομοσχεδίου της 01 Μαΐου 2024 από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για μια ακόμη φορά δεν δίνει λύση στα τεράστια προβλήματα των συναδέλφων αλλά δημιουργεί και επιπρόσθετα.

 

          Στον εν λόγω Βουλευτή κατατέθηκε υπόμνημα με το σύνολο των προτάσεων της Ένωσης και της Ομοσπονδίας για όλα τα προβλήματα τονίζοντας τις πάγιες θέσεις μας όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ για μια δίκαιη και συνολική λύση.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν::

            Η απόσυρση του άρθρου 69 του Νομοσχεδίου που καταργεί την προστασία των ειδικών κατηγοριών προσωπικού εξαιρούμενων των στελεχών που πάσχουν από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και ζητήθηκε η συνέχιση της ισχύος των σχετικών διατάξεων του άρθρου 5 του Νόμου 3883/2010.

            Θεσμοθέτηση ειδικής μεταθετικότητας με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.

            Λύση για το ασφαλιστικό των Μονίμων Υπαξιωματικών Προέλευσης ΕΠ.ΟΠ.

           Ένταξη των Αξιωματικών εξ ΕΜΘ στην Β μισθολογική κατηγορία.

           Αποκατάσταση Αξκων Ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ .

           Καθυστερήσεις στην αποζημίωση Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης.

           Ειδική αποζημίωση Πυροτεχνουργών (Εκτέλεση αποφάσεων ΣτΕ).

            Σε τοπικό επίπεδο τέθηκε η τροποποίηση της Μοριοδότησης των Φρουρών Ηπείρου καθότι υφίσταται τεκμηριωμένη βάση χορήγησης επιπλέον μορίων από αυτά που έχουν καθοριστεί για τις εν λόγω φρουρές και να χορηγηθεί το Επίδομα Παραμεθορίου σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε χαρακτηρισμένες παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου δίχως εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Βουλευτής αφού άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα του παρατέθηκαν, αναγνώρισε την άμεση ανάγκη της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, διαβεβαιώνοντας, πως θα σταθεί δίπλα μας εκδηλώνοντας ενέργειες και στηρίζοντας των δίκαιο αγώνα μας.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο-

Πρόεδρος

Ευάγγελος Τσίμαρης

Ταγματάρχης (ΠΖ)

6908383781

-Ο-

    Γενικός Γραμματέας

Κων/νος Μαργαριτόπουλος

Επχίας (ΤΘ)

6983602359

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis