Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
euro_istock-1688094977
19:43 | 09/05/2024

Την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αποσπασμένοι αστυνομικοί, που αναγκάζονται να βρουν νέα στέγη στον τόπο όπου τους ορίζεται να υπηρετήσουν, φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Παραπέμποντας σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου, η κ.Βατσινά θέτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το οξύ ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι λόγω της υποστελέχωσης καλούνται να ενισχύσουν άλλες αστυνομικές υπηρεσίες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, κι ως εκ τούτου να επωμιστούν τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν από την ακρίβεια βασικών αγαθών αλλά και τα ιλιγγιώδη κόστη στέγασης.

Διαβάστε επίσης

Σε αναφορά της με θέμα “Ελάχιστη για τα σύγχρονα δεδομένα ακρίβειας της χώρας η αποζημίωση των μετακινούμενων Αστυνομικών”, η κ.Βατσινά εντοπίζει ότι εξαρχής οι αστυνομικοί – των οποίων οι αμοιβές είναι αντιστρόφως ανάλογες του κόστους ζωής αλλά και της φύσης του επαγγέλματός τους – δε θα υπήρχε λόγος να μετακινηθούν σε άλλο τόπο, αν οι υπηρεσίες και τα Α.Τ. ήταν επαρκώς στελεχωμένα.

“Τα προβλήματα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο καλύπτονται με ημίμετρα που συντηρούν και επιδεινώνουν τις συνθήκες που Υπηρετεί ο μέσος Αστυνομικός” – σημειώνει η κ.Βατσινά, υπογραμμίζοντας το θέμα των αποσπάσεων προσωπικού, που “μπορεί να επιλύουν τις τοπικές ανάγκες παροδικά, δίνοντας μια χείρα βοήθειας στα επιφορτισμένα Αστυνομικά Τμήματα, ωστόσο συντηρούν το πρόβλημα της υποστελέχωσης, όσο αυτό δεν επιλύεται οριστικά”.

Συγκεκριμένα για την ημερήσια αποζημίωση των 30 ευρώ για τους μετακινούμενους αστυνομικούς, τονίζει ότι “δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στις ανάγκες τους, δεν λαμβάνεται υπόψη καν η οικονομική συγκυρία και η τεράστια αύξηση των τιμών ιδίως στο χώρο της στέγασης και των καταλυμάτων παροδικής ή μακράς μίσθωσης”.

Η βουλευτής Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη του όσα οι Ενώσεις των Αστυνομικών έχουν ήδη σημειώσει σε σχετικές ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, “ώστε πολύ άμεσα να επαναξιολογήσετε το ως άνω κρίσιμο ζήτημα που θα προάγει τη δικαιότερη αποζημίωση των μετακινούμενων Αστυνομικών”.

Πηγή:  maleviziotis.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis