Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
επιδομα
07:59 | 01/05/2024

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης του αστυνομικού προσωπικού, χωρίς ίχνος δημοσίου διαλόγου, αιφνίδια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και υπό μορφή τροπολογίας, δείχνει ξεκάθαρα πλέον τι επιδιώκεται.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, τέσσερις μόλις μήνες μετά τη ψήφιση του ν.5079/2023, ο οποίος έβαζε τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία και ικανοποιούσε διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, έρχεται να τροποποιήσει το νόμο αυτό και να καθορίσει πλαφόν, τόσο στη δαπάνη όσο και στον αριθμό των αστυνομικών που θα μετακινηθούν τους θερινούς μήνες για την ενίσχυση συγκεκριμένων μόνο υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Με το πλαφόν αυτό ισχυρίζονται ότι θα πετύχουν τα σχέδια για την ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ οι σχεδιασμοί τους, όπως έχουμε πει πολλές φορές, στερούνται τεκμηρίωσης και γίνονται με τον αυτόματο πιλότο!

ΑΛΗΘΕΙΑ;

• Τριάντα (30) Ευρώ η ημερήσια αποζημίωση για διαμονή σε ξενοδοχείο;

• Χίλιοι (1000) Αστυνομικοί λύνουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας;;

Τι ακριβώς συμβαίνει;;; Αλήθεια, εσείς που σκεφθήκατε ως άμεση λύση τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης, δεν σκεφθήκατε μήπως υπήρχε άλλος τρόπος για να ενισχύσετε τις εν λόγω υπηρεσίες;;;;

Πράγματι, επιδείξατε παροιμιώδη ανικανότητα με τις αποσπάσεις. Ωστόσο, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι, όσο δεν λειτουργείτε αξιοκρατικά και δεν θα βάζετε το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα κυνηγάτε απλά την ουρά σας και τα κενά θα παραμένουν, ενώ πολλές υπηρεσίες θα είναι σκανδαλωδώς «υπερτροφικές». Και ως συνήθως, παρά μόνο επικοινωνιακά, ούτε λόγος για την στελέχωση των αποδεκατισμένων Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας !!

Κρίμα, γιατί αναμέναμε περισσότερο σεβασμό στην Ελληνική Αστυνομία, στη μνήμη των συναδέλφων μας που χάνονται στο βωμό του καθήκοντος, στους τραυματίες και φυσικά σε όλες και όλους τους αστυνομικούς που βλέπουν κάποιους να τους θεωρούν, μονίμως, εργαζομένους β΄ και γ΄ κατηγορίας.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ…

ΑΥΡΙΟ ΤΙ ;;; ΜΙΣΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ;;;;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, περικόπτουν προωθώντας το «διαίρει και βασίλευε» και την αναξιοκρατία! Μην το επιτρέψουμε, ΔΕΝ θα τους περάσει!!

Τους ευχόμαστε Καλή Ανάσταση στο Γολγοθά που έρχεται!!!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Λιότσος Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας

Μαλαχία Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis