Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μεταγωγη
07:59 | 18/04/2024

Γράφει ο Χρήστος Βλαχούδης*

 

 Όλα τα ιστορικά βιβλία και τα συγγράμματα  που αναφέρουν πολέμους, είτε αυτοί είναι εθνικοί, είτε κοινωνικοί, είτε “κατά του εγκλήματος”, οδηγούν τον αναγνώστη, σίγουρα, σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Αυτό, αναφέρει επιγραμματικά πως “όσοι πόλεμοι κερδήθηκαν  ήταν αυτοί που είχαν πλήρη οργάνωση , καθαρό σχέδιο και προσήλωση στην υλοποίησή του.” Η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί την ισοβαρή στήριξη όλων τον τομέων υλοποίησης. Δηλαδή, εκτός από αυτούς της πρώτης γραμμής, θα πρέπει να στηρίζονται με την ίδια ζέση και οι υποστηρικτικοί. Δεν μπορεί να κερδηθεί κανένας αγώνας χωρίς δομές υποστήριξης.

 Προσγειώνουμε την σκέψη μας στην, αστεία, πραγματικότητα που ζούμε στην Ελληνική Αστυνομία, ως εργαζόμενοι σε αυτήν και θα εξηγήσουμε πώς η πλήρης ανυπαρξία και άγνοια της πραγματικότητας της συνολικής ηγεσίας, πολιτικής και υπηρεσιακής, έχει εισχωρήσει σαν υγρασία στον οίκο του Σώματος και κάθε μέρα γκρεμίζει κι ένα σαθρό κομμάτι του.

                Κρατούμενοι… τηλεστάρ!

 Πριν από λίγες ημέρες, ζήσαμε το εξής οξύμωρο: Τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, προς έκπληξη και του πιο δύσπιστου, εμφάνισαν μία είδηση που αφορούσε κάποια από τα χιλιάδες προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας . Στην περιοχή την Κεντρικής Ελλάδος, ένα μεταγωγικό του Σώματος, μεταφέροντας έναν κρατούμενο, “έμεινε” από μηχανική βλάβη στον δρόμο και για κάποιες ώρες παρέμεινε  στο σημείο εώς ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σε όλους εμάς, που αυτά τα περιστατικά είναι απλά μία καθημερινότητα και περιμένουμε νομοτελειακά κάποια στιγμή να προκύψει κάποιο σοβαρό συμβάν, προκάλεσε εντύπωση για ποιον λόγο ασχολήθηκε η “δημοσιογραφική ελίτ” με κάτι τόσο κανονικό! Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η απορία μας εξαφανίστηκε, μαθαίνοντας το όνομα του κρατουμένου. Ένας, όντως, σκληρός κακοποιός που δεν αναφέρθηκε το όνομά του για την ποινικό του παρελθόν, αλλά αποκλειστικά διότι στα χρόνια της δράσης του έγινε ευρέως γνωστός. Τα κανάλια της αλληλοεξυπηρέτησης δεν ενδιαφέρθηκαν, δηλαδή, για το πρόβλημα των συναδέλφων αλλά για πόσα νούμερα στα μηχανάκια της AGB θα προσφέρει ο “star ποινικός εγκληματίας”,  δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τεράστια αξία στην διασημότητα και όχι στην αξία της προστασίας του πολίτη.

                  Ημερολόγιο θλίψης 

   Η μεγαλύτερη απόδειξη για τα παραπάνω είναι ένα ελάχιστο ημερολόγιο που θα αναφέρουμε, μόνο για το Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, και φανταστείτε τα περιστατικά που συμβαίνουν πανελληνίως.

02/03/2024 

Μεταγωγική κλούβα της Θεσσαλονίκης με (αν είναι δυνατόν!) πάνω από 900.000 χλμ καθηλώθηκε έξω από την Ξάνθη επί 4ώρες, με ποινικούς κρατούμενους εντός της, συνεπεία βλάβης στα φρένα.

Η οποία κλούβα είχε βγει προ τριημέρου από το συνεργείο. Μάλλον , θα φταίει, πάλι , κάποιος δύσμοιρος συνάδελφος που δεν μπορεί, είτε να φτιάξει, είτε να οδηγήσει το κινούμενο αυτό φέρετρο. Άτυχοι και οι ποινικοί κρατούμενοι που δεν είχαν στο ρόστερ τους τον famous Αλκέτ Ριζάι, έτσι ώστε να γίνει γνωστό το περιστατικό τους!

Προ τετραμήνου…

Μεταγωγική κλούβα της Θεσσαλονίκης, ερχόμενη από Αλεξανδρούπολη, ακινητοποιήθηκε από βλάβη στο σασμάν για 5 ώρες, μεταφέροντας 9 κρατούμενους, στην περιοχή του Δερβενίου. Η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε, δηλαδή να στείλει, στα 10χλμ απόσταση, άλλο όχημα και άφησε τους συναδέλφους να περιμένουν στον δρόμο με 9 κρατούμενους. Μάλλον δεν πειράζει ούτε αυτό μια που , αν συμβεί κάτι, θα φταίει, όπως πάντα, ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός.

Αρχές Νοεμβρίου…

Ειδική Μεταγωγή, με άκρως επικίνδυνους (όχι όμως διάσημους), κακοποιούς ακινητοποιήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στην περιοχή των Τεμπών, από βλάβη στο σασμάν. Έπειτα από ώρες αντικαταστάθηκε από όχημα της Διεύθυνσης Τρικάλων.

09/03…

Τακτική μεταγωγή από Αλεξανδρούπολη, με όχημα που ξεπερνούσε τις 670.000 χλμ και 22 κρατούμενους, έμεινε έξω από την Δράμα για περίπου 3 ώρες, μέχρι που κάποιος φιλότιμος ιδιώτης τεχνίτης ανταποκρίθηκε στην επαιτεία μας και αποκατέστησε την βλάβη.

                  Η σκληρή αλήθεια 

  Δεν θα αναφέρουμε άλλα περιστατικά γιατί θα χρειαστούμε πολύ διαδικτυακό μελάνι, που δυστυχώς ακρίβυνε πολύ ως και αυτό και ο μισθός του αστυνομικού δεν περισσεύει για τέτοιου είδους πολυτέλειες. Θα κλείσουμε την αναφορά μας με κάποιες σκληρές αλήθειες που, όσο κι αν οι πολυάστεροι αξιωματικοί μας και οι βαρήκοοι πολιτικοί μας προσπαθούν να καλύψουν, εμείς θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε, διότι είναι υποχρέωσή μας να αγωνιζόμαστε για τον συνάδελφο και να ενημερώνουμε την κοινωνία, ασχέτως αν αυτή η υποχρέωση θα έπρεπε να είναι δουλειά της πολιτείας και κάποιας δημοσιογραφίας που θα τιμά την λέξη ενημέρωση. Όσο κι αν παρουσιάζετε, στα  φιλικά σας κανάλια, μεγαλόπνοα σχέδια για την πάταξη της εγκληματικότητας θα έρχεται, πάντα, η σκληρή  πραγματικότητα να σας διαψεύδει πανηγυρικά. Κάποτε, ένας βουλευτής είχε αναρωτηθεί, στα πλαίσια μιας πολιτικής κόντρας, αν τους αντιπάλους του θα τους έπαιρνε κάποιος  ιδιώτης να εργαστούν για αυτόν. Θα δανειστούμε αυτήν την σκέψη και θα κλείσουμε με το εξής ρητορικό ερώτημα.

Πιστεύετε, κύριοι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας της Ελληνικης Αστυνομίας πως , αν η Υπηρεσία ήταν κάποια ιδιωτική, σοβαρή, επιχείρηση θα είχατε οποιαδήποτε θέση σε αυτήν;

Η απάντηση βρίσκεται στον δρόμο που όλοι εμείς εργαζόμαστε.

Ευχαριστώ!!!

*Αρχ/κας Βλαχούδης Χρήστος

Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Θεσσαλονίκης

Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Φρουρών

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis