Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:01 | 11/04/2024

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, είχε ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με βασικό θέμα συζήτησης την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με αστυνομικό προσωπικό, ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά και σε μόνιμη βάση.

Στα θέματα της ατζέντας ήταν επίσης, η ενεργοποίηση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, η δημιουργία Υπηρεσιακού Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων για την Ελληνική Αστυνομία στην Κέρκυρα και η ολοκλήρωση του Αστυνομικού Τμήματος Αργυράδων.

Διαβάστε επίσης

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω καταρχάς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και φυσικά τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, διότι αποσπάται στην Κέρκυρα ο αριθμός ρεκόρ των 71 ατόμων Αστυνομικού προσωπικού (48 Δόκιμοι και 23 Μόνιμα Στελέχη), για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό κατά την θερινή περίοδο (στο Αεροδρόμιο, στο Λιμάνι και αλλού).

1

Θυμίζω ότι πέρσι η ενίσχυση ανήλθε σε 49 άτομα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησα να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των αποσπασμένων ώστε να φτάσει τα 80 άτομα, για να καλυφθούν πλήρως οι υπηρεσιακές ανάγκες. Επίσης ζήτησα και την αύξηση του μονίμως υπηρετούντος προσωπικού, αφού υπάρχουν αρκετά κενά οργανικών θέσεων.
Επιπλέον, έθεσα εκ νέου το ζήτημα του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Αϊ Γιάννη και ζήτησα να τεθεί σε λειτουργία, ει δυνατόν πριν το Πάσχα. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ενημερώθηκα επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής για τη δημιουργία Υπηρεσιακού Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων για την Ελληνική Αστυνομία στην Κέρκυρα, το οποίο θα γίνει στην περιοχή του Καμπανιόλου. Τονίζω ότι η χρηματοδότηση, ύψους 300.000 Ευρώ, είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενημερώθηκα επίσης ότι βρίσκονται προς το τέλος οι εργασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυράδων.

Ανέφερα τέλος στον κ. Αρχηγό, ότι αναγνωρίζουμε πλήρως την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί και παρά τις όποιες αδυναμίες και τα ατυχή περιστατικά, έχουμε εμπιστοσύνη στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. Το έργο που επιτελούν είναι πολύ σημαντικό. Μόνο το τελευταίο διάστημα, εξαρθρώθηκαν δεκάδες εγκληματικές σπείρες και κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, ενώ σώθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλό θα ήταν να μην αποτελεί η Ελληνική Αστυνομία «όχημα της αντιπολίτευσης» για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων».

Πηγή:   corfupress.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis