Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet
18:54 | 08/05/2024

Η ενημερωτική δράση της Δ/νσης Άμεσης Δράσης  Θεσ.νίκης στο πλαισιο πρόληψης της βίας,  παρουσιάστηκε το Β' τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2023-2024,σε 1260 μαθητές 13 σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατόπιν αιτημάτων των Δ/ντων τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Αξ/κους της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για βασικούς κανόνες προστασίας του εαυτού τους, τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν σε περιστατικά βίας, αλλά και τις ερωτήσεις που πρέπει να γνωρίζουν να απαντήσουν κατα την επικοινωνία τους με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, καλώντας τον αριθμό 100.

Η δράση στοχεύει  στην εξοικείωση των παιδιών με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην ενθάρρυνσή τους, μέσω βιωματικού παιχνιδιού, για αναφορά περιστατικών βίας που συμβαίνουν στα ίδια τα παιδιά ή στο περιβάλλον τους καθώς σημειώνεται υποκαταγραφή αυτών, λόγω φόβου, ντροπής και έλλειψης ενημέρωσης.
 
Διαβάστε επίσης

ΟΙ Δ/ντές των σχολικών μονάδων και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων απέστειλαν ευχαριστήριες επιστολές στην Υπηρεσία, παρουσίασαν την συγκεκριμένη δράση σε αναρτήσεις στα σχολικά blogs, συστήνοντάς τη σε όλα τα σχολεία της Α Βάθμιας Εκπαίδευσης, και επισύναψαν χειρόγραφες εντυπώσεις των ίδιων των μαθητών που συμμετείχαν, ως έμπρακτη ένδειξη αναγνώρισης και επιδοκιμασίας της προσπάθειας που καταβάλλει η Δ/νση Άμεσης Δράσης  Θεσ.νίκης στον τομέα της πρόληψης των περιστατικών βίας και της προβολής του κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στους μαθητές μοιράστηκαν αναμνηστικά μολύβια με το μήνυμα "ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" 100 ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η θεματολογία και η υλικοτεχνική υποστήριξη λαμβάνει χώρα υπό την καθοδήγηση του Δ/ντή της Δ/νσης Άμεσης Δρασης Θεσσαλονίκης Ταξίαρχου κου ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ Κων/νου.

Φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις:

policenet

5

5

5

5

5

5

1

1

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis