Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
pixabay_life
18:00 | 07/01/2024

Το Εθνικό Αδελφικό Τάγμα της Αστυνομίας (FOP) δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία 378 Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολήθηκαν το 2023. Το FOP αναφέρει ότι από τους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν το 2023, 46 σκοτώθηκαν.

Κατά το 2023, υπήρξαν 115 επιθέσεις - ενέδρες σε αστυνομικούς, οι οποίες οδήγησαν σε πυροβολισμούς 138 αστυνομικών (20 καταγεγραμμένα περιστατικά θανάτων).

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του FOP, Patrick Yoes, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των 378 αστυνομικών που πυροβολήθηκαν εν ώρα υπηρεσίας το 2023 αποτελεί και τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγράψει ποτέ το FOP.

"Ευτυχώς, λόγω της τεράστιας προόδου στις ιατρικές επιστήμες και στην αντιβαλλιστική τεχνολογία, μόνο 46 αστυνομικοί από αυτούς που πυροβολήθηκαν στη γραμμή του καθήκοντος σκοτώθηκαν - δεν πρόκειται βέβαια και πάλι για μικρό αριθμό".

"Πολλοί κοιτάζοντας αυτά τα δεδομένα, βλέπουν απλώς αριθμούς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ανθρώπους. Πίσω από τους αστυνομικούς υπάρχουν πατέρες, μητέρες, γιοι και κόρες. Αυτή η κλίμακα βίας κατά των αστυνομικών μας είναι τρομακτική. Δεν είναι περίεργο που το επάγγελμά μας αντιμετωπίζει κρίση στο κομμάτι των προσλήψεων. Ποιος πατέρας ή μητέρα θα ήθελε το παιδί του να γίνει αστυνομικός γνωρίζοντας τους κινδύνους που θα αντιμετωπίζει καθημερινά;"

«Όταν συνεδρίασε το Κογκρέσο, ζήτησα να δράσουν γρήγορα και να εγκρίνουν τον νόμο Προστασίας και Εξυπηρέτησης, ο οποίος θα αντιμετώπιζε το εθνικό πρόβλημα των ενέδρων και των απρόκλητων επιθέσεων στους αξιωματικούς επιβολής του νόμου του έθνους μας. Δεν το έχουν κάνει. Σήμερα, δεδομένων αυτών των αριθμών, τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουν οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον πόσο απαραίτητο είναι να περάσει αυτή η νομοθεσία;» κατέληξε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis