Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 03/03/2024

Με εξαιρετικούς ρυθμούς προχωράει το Πάτρα-Πύργος όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη χώρα μας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Ειδική αναφορά έκανε στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, επισημαίνοντας ότι το έργο «προχωράει με εξαιρετικούς ρυθμούς και στις τρεις εργολαβίες», ενώ εξέφρασε την την εκτίμηση του υπουργείου ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει παραδοθεί πάνω από το 50% του έργου, μέχρι τον Δεκέμβριο πάνω από το 80%, ενώ στο σύνολό του ο δρόμος θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Πάτρα-Πύργος

Το έργο

Η κατασκευή του Πάτρα-Πύργος, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 75 χλμ., εκ των οπoίων τα 13 χλμ. θα είναι στην υφιστάμενη χάραξη και τα 62 χλμ. σε νέα.

Το έργο έχει χωριστεί σε τρία εργοτάξια, καθένα εκ των οποίων έχει αναλάβει ένας όμιλος. Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το τμήμα Γαστούνη-Πύργος, ενώ τα υπόλοιπα είναι το Μιντιλόγλι-Καραίικα που περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση του αυτοκινητόδρομου με ταυτόχρονη κυκλοφορία οχημάτων στα πρώτα 12 χιλιόμετρα, και το Καραίικα-Γαστούνη.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα. Οκτώ κόμβοι συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με πολλά χωριά και πόλεις καθώς και με τη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, με σχεδόν 200.000 ωφελούμενους.

Με την ολοκλήρωσή του θα ενισχυθεί η ασφάλεια των ταξιδιωτών, ενώ το ταξίδι Αθήνα-Πύργος θα μειωθεί σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά.

Τέλος, θα αποφέρει μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Πελοποννήσου.

Τα υπόλοιπα έργα

Αναφορικά με τον Ε65, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι αν δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμο τόσο το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα όσο και το Τρίκαλα-Καλαμπάκα, ενώ για τον ΒΟΑΚ υποστήριξε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των οικονομικών προσφορών.

www.carandmotor.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis