Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:48 | 28/04/2024

Πρωτομαγιά, μέρα απεργίας που σηματοδοτεί τον αγώνα των λαών, με μπροστάρη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, να αλλάξει ο κόσμος, να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μέρα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, μια μέρα συνδεδεμένη με το αίμα των εργατών και τη μεγάλη θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το λαό μας μπροστά στην επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν, ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για τις πολιτικές της Ε.Ε που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη και τσακίζουν τους λαούς της Ευρώπης. Η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα, βιώνουμε τις επικίνδυνες πολεμικές συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή, όπου συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας.

Οι καταστάσεις αυτές έχουν ανοίξει την όρεξη στους επιχειρηματικούς ομίλους, που κερδίζουν υπέρογκα ποσά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το Ταμείο Ανάκαμψης και προσδοκούν στη λεία των πολέμων.

Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η οργανωμένη και συλλογική πάλη του λαού. Οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων, οι κινητοποιήσεις της νεολαίας, το φιλειρηνικό κίνημα, στις άλλες χώρες και στη χώρα μας, μπορούν με τη δύναμή τους να ανοίξουν το δρόμο για την προοπτική της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Σ’ αυτή τη μαζική πάλη, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) καλεί και τους απόστρατους. Μπορεί το κάλεσμά μας να είναι «σπόρος σε άγονη γη», όμως η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας, πως «βγάζει φύλλα, ανθίζει». Αστυνομικός ήταν ένας από τους 200 ήρωες της Καισαριανής, αστυνομικός ήταν και το θύμα του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος σε οικοδομή του Πειραιά. Όπως διακηρύσσουμε, πως ο ρόλος της αστυνομίας ως κατασταλτικού μηχανισμού δεν εκδημοκρατίζεται, έτσι δεχόμαστε πως όσοι αστυνομικοί προέρχονται από εργατικές οικογένειες και δεν αλλοτριώνουν τη συνείδησή τους, μπορούν να αγωνίζονται μαζί με το λαό.

Εμπρός λοιπόν, και οι απόστρατοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, την Πρωτομαγιά, Τετάρτη, ώρα 10.30, στο Σύνταγμα.

  • Για μέτρα, τώρα, κατά της ακρίβειας.
  • Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Για να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.
  • Για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για δικαίωση του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis