Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:55 | 20/05/2024

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Σε επιχειρήσεις «γκραν γκινιόλ» κινδυνεύουν να εξελιχθούν οι Συμφωνίες Επιχορήγησης (Grant Agreement)  για την αποζημίωση των αστυνομικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους!

Διαβάστε επίσης

Όπως καταγγέλλεται στην Ομοσπονδία μας, η διαταγή που εκδόθηκε από τον αρμόδιο Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, δεν άντεξε ούτε μια μέρα, αφού χρήζει αναθεώρησης προκειμένου να καταστεί εφαρμόσιμη (;)…

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει κίνδυνος, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις επιστροφής, να μην αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις δαπάνες που θα έχουν δηλώσει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα παραστατικά (εκτός έδρας, διανυκτέρευση, έξοδα διατροφής).

Ναι μεν η συμφωνία προβλέπει την πλήρη κάλυψη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής –FRONTEX, ωστόσο οι συμμετέχοντες και οι διαχειριστές καλούνται να υποβάλλουν τα παραστατικά σε πλατφόρμες που σχετίζονται και με τον τακτικό προϋπολογισμό, αφού τα προαναφερόμενα κόστη θα βαρύνουν αρχικά τον κρατικό προϋπολογισμό και εν συνεχεία θα αποδίδονται με τη διαδικασία της αναχρηματοδότησης.

Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, διαπιστώνουμε ξανά προχειρότητες με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο σε υπηρεσιακό και ηθικό επίπεδο.

Προφανώς κάποιοι για άλλη μια φορά αντί να λειτουργήσουν σοβαρά, κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν την  παροιμία «αλλού βαρούν τα τούμπανα, αλλού χορεύει η νύφη»…

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis