Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:20 | 16/12/2014

 

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαραθώνα προς Αθήνα όταν σύμφωνα με τον οδηγό του πούλμαν Χρυσόστομο Μητσό, στη λεωφόρο Μαραθώνος δύο άντρες Αλβανικής καταγωγής που επέβαιναν σε αυτό σαν επιβάτες, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και με τη καραμπίνα που είχαν, πυροβόλησαν μέσα στο λεωφορείο.

Μέσα στο πούλμαν επικράτησε πανικός, οι επιβάτες έτρεξαν μπρος τα μπροστινά καθίσματα ενώ ο οδηγός που δεν είχε καταλάβει ακόμη τι είχε συμβεί ακινητοποίησε το λεωφορείο, άνοιξε τις πόρτες και τρία άτομα – ο οδηγός, μία επιβάτης και ο εισπράκτορας- κατάφεραν να βγουν.

Φεύγοντας από το λεωφορείο ο οδηγός σκέφτηκε και πήρε μαζί του τα κλειδιά του οχήματος – κίνηση «ματ» όπως αποδείχτηκε αργότερα για τη λήξη της πειρατείας.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, ισχυρές δυνάμεις της ΕΚΑΜ ακροβολίστηκαν γύρω από το λεωφορείο και η περιοχή αποκλείστηκε.

Στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα μέσα σε λίγη ώρα στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο για την παρακολούθηση της υπόθεσης ενώ όλες τις ενέργειες επόπτευε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης.

Οι δράστες νιώθοντας εγκλωβισμένοι, από το κινητό ομήρου επικοινωνούσαν με ραδιοφωνικούς σταθμούς από τους οποίους ζήταγαν να μεταδοθούν τα αιτήματά τους. «Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο και να πάει άμεσα οδηγός για να οδηγήσει το λεωφορείο μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λίγο μετά τις 11:00 δράση ανέλαβε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. και μέχρι τις 8 το βράδυ, οι δράστες είχαν απελευθερώσει 17 από τους 23 επιβάτες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πειρατεία έλαβε τέλος, οι δύο δράστες απελευθέρωσαν τους τελευταίους 6 ομήρους που είχαν απομείνει, πέταξαν τα όπλα και παραδόθηκαν στις αρχές.

leoforeiopeirateia-gerakas1

 

Πηγή: hronologio.gr, notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis