Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:04 | 24/11/2014

"Δεν «  φτάνουμε » πλέον , ούτε για εμάς .

Μέτρα Τάξης , Τροχαία Αστυνόμευση , Επιτελικά Γραφεία , Υπηρεσίες Ασφαλείας , Ειδικές Υπηρεσίες , δικαστήρια ( τεράστιο θέμα )  , σκοπιές ακόμα και

σε «επιχειρηματίες» , λαθρομετανάστευση  ,  επιδόσεις δικογράφων , προανακρίσεις , Γραμματειακή Υποστήριξη , διάθεση σε σωφρονιστικά καταστήματα ( ακόμα )  , έκτακτα γεγονότα , συνδικαλιστική δραστηριότητα , υπηρεσίες προς τον πολίτη ( π.χ βεβαίωση γνησίου υπογραφής στην κατοικία του λόγο αδυναμίας μετακίνησης , εκδόσεις δεκάδων εγγράφων και πιστοποιητικών ) , αυτόφωρα , μεταγωγές κρατουμένων, περιπολίες νυχθημερόν , έλεγχος καταστημάτων , κ.α  για δύο σελίδες ακόμα .

Από την άλλη , μείωση της δαπάνης του υπουργείου , μείωση εισαγωγής σπουδαστών στις  Αστυνομικές σχολές , αύξηση ρυθμού συνταξιοδότησης ,  « αστυνομικός υδροκεφαλισμός » μεγάλων αστικών κέντρων με πρώτο και καλύτερο της Αθήνας , αύξηση κρουσμάτων διαφθοράς ,  οικονομική δυσπραγία  κ.α

Αποτέλεσμα , ΕΚΡΗΞΗ !!!!!!!!!

Πολλές Υπηρεσίες ουσιαστικά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ , κι όμως επίσημα λειτουργούν , όπως π.χ  , η Τροχαία Ελευσίνας  , το Αστυνομικό Τμήμα της Κομοτηνή , το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών , ο Σταθμός της Τουριστικής Αστυνομίας στην Μύκονο , το Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος , το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου κ.α …. πολλές .

Τι έγινε με την  Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας ; γίνεται σιγά – σιγά και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετιας όπως είχε πει ο πρώην Υπουργός σε σύσκεψη ; ουσιαστικά αναιρέθηκε με το γνωστό Προεδρικό διάταγμα – ΠΔ δλδ καταργεί Νόμο ; η για χρόνια  και καθολική ανάγκη για αναδιάρθρωση τελικά ήταν « λάθος συμπέρασμα » , πολιτικό τρικ ; « νίκησαν» τελικά οι βολεμένοι και επανήλθαμε στην πρότερη κατάσταση , την γνωστή σε όλους  ; την « αφήσαμε γιατί θα κόστιζε σε ψήφους , για τους επόμενους » ; θα κάνουμε αναπροσαρμογές  ανατοποθετήσεις , θα επέμ
 βουμε όπου χρειάζεται και θα λύσουμε τα προβλήματα ;

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!  και ακολουθούμε την τακτική της Στρουθοκαμήλου , την τακτική του «κάτω από το χαλί »  , την τακτική της επικοινωνιακής « ωραιότητας » , την τακτική  του « κόψε το λαιμό σου θέλω να γίνει » , την τακτική « δεν είναι έτσι » , την τακτική « περνάμε κρίση θα τα καταφέρουμε σφιχτείτε’ » , την τακτική του « δεν βαριέσαι ,πάλι υπερβολές  » , την τακτική « καλά δεν είμαστε και έτσι ; τι ψαχνόμαστε » κ.α

Αλήθεια , ποιος Διευθυντής Νομού θα παραδεχθεί στο προϊστάμενο υπουργείο ότι , δεν μπορεί ;

Έτσι, «πνίγουμε » τα προβλήματα , χιλιάδες οι ‘’εικονικές παραβάσεις’’ π.χ – 300 συλλήψεις - δλδ 278 κ.ο.κ , 20 κατ/τα υγειονομικού ενδιαφέροντος , δύο τσιγαριλίκια .  Εκατοντάδες οι προσαγωγές   ( μόνο στην Νήσο Κρήτη , όλος ο πληθυσμός έχει προσαχθεί τρεις φορές την τελευταία 10ετια … για τα τετραγωνάκια ) κ.α …που δεν είναι της παρούσης .

Το ακόμα ποιο καταπληκτικό όμως είναι , πως , « έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα άθικτη » ..ο νοών νοείτω .... και για να το « νοήσουμε » καλύτερα :  Ελέγχθηκαν λέει συνολικά 1.298 άτομα, εκ των οποίων 853 Έλληνες και 445 αλλοδαποί, καθώς και 941 οχήματα. Προσήχθησαν 83 άτομα, εκ των οποίων 37 Έλληνες και 46 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 24 άτομα, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και 19 αλλοδαποί .. εκ των οποίων , κρατήθηκαν τελικά 7 αλλοδαποί και ένας έλληνας … εκ των οποίων προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί , οι όποιοι ( μετά από ημέρες ) αφού αιτήθηκαν άσυλο , αφέθη
 καν ελεύθεροι .

Από ‘τακτικές’ τέτοιες ,  φαίνεται , είμαστε Χρυσοί Ολυμπιονίκες , από θεαματικές όμως και απαραίτητες τομές στο σύστημα που αναφερόμαστε ώστε να αποφύγουμε την  έκρηξη !!! …‘τρεις λαλούν και δυο χορεύουν’

Μέσα όμως από την « πίεση αυτή »  , κύριε Αρχηγέ  , η λύση , από μόνη της , αρχίζει και σκιαγραφείτε , αρχίζει και σχηματοποιείτε , είναι πλέον ‘ορατή ‘.

Ολοένα και περισσότερο , αστυνομικές δυνάμεις , « αφήνουν » τα πάγια καθήκοντά τους και «συνδράμουν» σε άλλες ανάγκες αστυνόμευσης π.χ μέτρα τάξης , σε επιχειρήσεις , ενισχύσεις αεροδρομίων  …. με αποτέλεσμα ( φυσικά ) να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες τους  και να εκθέτουν .

Ολοένα και περισσότερες κεντρικές  υπηρεσίες « ενεργούν »  σε άλλα γεωγραφικά σημεία την Ελλάδας π.χ το εσωτερικών Υποθέσεων ή οικονομική αστυνομία , η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος .

Ολοένα και ποιο απαραίτητη είναι η ανάγκη για ετοιμότητα ειδικών δυνάμεων ( αντιτρομοκρατική , ΕΚΑΜ ,  κ.α)  , ώστε να σπεύσουν σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας που θα παραστεί ανάγκη.

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για μεγαλύτερο στόλο των Ελικοπτέρων της Ελληνικής αστυνομίας .

Ολοένα και μεγαλύτερο γίνεται στο ΚΥΜΑ των αποσπάσεων και των  μετακινήσεων … δημιουργώντας όμως , επικίνδυνη εσωστρέφεια.

Η μελλοντική αστυνόμευση λοιπόν,  δομείτε σε ένα μοντέλο που σήμερα είναι εκτός της Φαντασίας μας …. σ εκείνο , όπου κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο ,  θα έχουν οι « Μεταφερόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις » .

Μπορείτε να το φανταστείτε και να το μελετήσετε ;
Μπορείτε να το δρομολογήσετε ;
Μπορείτε  σήμερα κύριοι να το οργανώσετε ;
Μπορείτε ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ καλύτερα ;

Αυτή θα είναι , η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναδιάρθρωση .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis