Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:39 | 24/11/2014

Η μνήμη έχει να κάνει με το δυναμικό του ανθρώπινου εγκεφάλου, γι’ αυτό και είναι στο χέρι μας να «εκπαιδεύσουμε» το μυαλό μας και να θυμόμαστε πιο εύκολα λεπτομέρειες, ονόματα και καταστάσεις που μέχρι πρότινος αδυνατούσαμε να συγκρατήσουμε.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο άνθρωπος μπορεί να «διδάξει» τον εγκέφαλό του να επαναφέρει στη μνήμη του λεπτομέρειες δύσκολες να απομνημονευτούν με την πρώτη.

Με τα τρία απλά, καθημερινά παιχνίδια μυαλού που ακολουθούν θα δείτε τη μνήμη σας να παίρνει τα… πάνω της και θα παρατηρήσετε πως κάνοντας αυτές τις πανεύκολες διαδικασίες θα σας είναι πιο εύκολο να συγκρατήσετε τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε.

Πείτε 5-6 φορές δυνατά αυτό που θέλετε να συγκρατήσετε

Με το να επαναλάβετε δυνατά το όνομα ή την πληροφορία που θέλετε να αποθηκευτεί στη μνήμη σας, καταφέρνετε να βάλετε τον εγκέφαλό σας στη διαδικασία να «εμπεδώσει» πως αυτό που σκέφτεται και ακούει ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να επανέλθει στη μνήμη σας κάθε φορά που το ζητάτε.

Φτιάξτε λίστα και κοιτάζετε τη συχνά

Το τρικ αυτό θα σας βοηθήσει τρομερά κυρίως αν είστε οπτικός τύπος. Με το να βλέπετε μπροστά σας συνεχώς ένα συγκεκριμένο όνομα ή πληροφορία, βοηθάτε τον εγκέφαλό σας να το συγκρατήσει και είναι πολύ εύκολο να το θυμηθείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή το θελήσετε. Η εικόνα βοηθάει διπλά από την ακοή, γι’ αυτό και αν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα μνήμη σας, μια λίστα δίπλα από τον υπολογιστή ή τοποθετημένη στην πόρτα του ψυγείου θα σας σώσει.

Συνδέστε την πληροφορία με ένα αγαπημένο πρόσωπο, αντικείμενο ή τραγούδι

Είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να θυμηθείτε μια πληροφορία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατο να επαναφέρετε στη μνήμη σας. Μία λέξη μπορεί να σας θυμίσει κάτι πολύ συγκεκριμένο, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, βοηθήστε το μυαλό σας να κάνει τη σύνδεση μεταξύ πληροφορίας και αγαπημένου προσώπου, αντικειμένου ή τραγουδιού και να είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσετε ποτέ το εκάστοτε δεδομένο.

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis