Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 26/11/2014

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες -μέσω τηλεοπτικών εκπομπών- του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς την Εισαγγελία Εφετών αναφέρει: «Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ' άρθρο 43 παρ. 5 Κ. Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου».



Οι καταγγελίες και ο εμφύλιος

Τον χορό των καταγγελιών άνοιξε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή με σκοπό -όπως ανέφερε- να αποχωρήσει από την παράταξή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ταρίφα της δωροδοκίας κυμάνθηκε μεταξύ 2-3 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μας το είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2-3 μήνες.
 

 


Την ίδια μέρα, η κυρία Ξουλίδου, καλεσμένη σε εκπομπή του Blue Sky, κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί πιέσεις από «γαλάζια» στελέχη για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όρια. Ξεκινάνε λέγοντας ότι ξέρουμε πολύ καλά την οικονομική σου κατάσταση και μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου και έχεις παιδιά κ.λπ.» ανέφερε, σημειώνοντας ότι της πρότειναν χρηματικό ποσό για να ψηφίσει για πρόεδρο. Συγκεκριμένα της είπαν πως «κάποιοι δίνουν από 2 έως 3 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στέλεχος της ΝΔ της έγραψε σε e-mail ότι ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου.

Τα λεγόμενά της προκάλεσαν την παρέμβαση του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα. «Ή θα μου πει το όνομα η κυρία Ξουλίδου να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια. Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα;» επισήμανε.

Τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου επιβεβαίωσε εκ νέου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Πράγματι, κάναμε όλες τις ενέργειες αυτές, ώστε να της κλείσει ραντεβού στο γραφείο της κας Ξουλίδου. Ο συγκεκριμένος κύριος ανέβαλε δύο φορές το ραντεβού. Εμείς, βεβαίως, θα είχαμε ειδοποιήσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, προκειμένου να υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Κατόπιν τούτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες για «κουμπαρά», ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis