Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 16/12/2014

 

Με τον όρο ειδικές δυνάμεις αναφέρονται οι ειδικά εκπαιδευμένες στρατιωτικές ομάδες και μονάδες που καλούνται να αναλάβουν εξειδικευμένες επιχειρήσεις όπως αναγνώριση, ανορθόδοξο πόλεμο, υποβρύχιες καταστροφές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις

Δείτε από κάτω ποιες είναι οι 11 πιο φημισμένες ομάδες στον κόσμο:

11. MARCOS, Ινδία

marcos

Η ελίτ του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.Ειδικά εκπαιδευμένοι για να διεξάγουν ειδικές αποστολές σε θαλάσσιο περιβάλλον.

10. GIS, Ιταλία

gis

Είναι η επίλεκτη ομάδα της Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το 1978 για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής της τρομοκρατίας.

9. EKO Cobra, Αυστρία

eko cobra

Είναι η κύρια αντί-τρομοκρατική επίλεκτη ομάδα της Αυστριάς. Δημιουργήθηκε το 1978 ως απάντηση στις επιθέσεις σε Ισραηλινούς αθλητές το 1972 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

8. GIGN, Γαλλία

gign

Ειναι η ειδική μονάδα των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η ομάδα δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

7. SSG, Πακιστάν

ssg

Είναι αρκετά παρόμοια με Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ και της SAS του Βρετανικού Στρατού. Η μονάδα δημιουργήθηκε το 1956 και είναι επίσης γνωστοί ως "Μαύροι Πελαργοί". Οι SSG θεωρείται μια από τις καλύτερες ειδικές δυνάμεις του κόσμου λόγω του θάρρους και της ανδρείας τους.

 

6. JW GROM, Πολωνία

grom

Η επιλογή του προσωπικού γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα απαιτητική με αποτέλεσμα το 1ο Σύνταγμα να διατηρείται σε υψηλή μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι αποστολές που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει, καλύπτουν όλο το φάσμα των ειδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το δόγμα του ΝΑΤΟ. Διαθέτει εκπαιδευμένα στελέχη για εκτέλεση διεισδύσεων από αέρα (ΗΑΗΟ, ΗΑLO) από θάλασσα και ξηρά.

5. GSG 9, Γερμανία

gsg 9

Aν και ανήκουν στις τάξεις της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και δεν είναι στρατιωτική μονάδα, τον Oκτώβριο του 1977 οι GSG-9 απέδειξαν περίτρανα ότι είναι μία από τις καλύτερα εκπαιδευμένες και πιο αποτελεσματικές αντιτρομοκρατικές μονάδες του κόσμου. Στις 17 Aπριλίου 1973 ιδρύθηκε η GSG-9, στην οποία ανατέθηκε η αντιμετώπιση κρίσεων που έχουν να κάνουν με τη διεθνή και εγχώρια τρομοκρατία.
H πρώτη επιχείρηση που ανέλαβαν οι GSG-9 ήταν το 1977, όταν εκδηλώθηκε αεροπειρατεία στην πτήση 181 της Lufthansa από τέσσερις τρομοκράτες. Mετά από τετραήμερη περιπλάνηση, το Boeing 707 προσγειώθηκε στο Mογκαντίσου της Σομαλίας το απόγευμα της 17ης Oκτωβρίου 1977. Tα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, 20 καταδρομείς των GSG-9 εισέβαλαν στο αεροσκάφος, σκότωσαν τους τρεις και τραυμάτισαν σοβαρά την τέταρτη αεροπειρατή. Kανένας από τους ομήρους δεν έπαθε το παραμικρό.
H μετέπειτα δράση των GSG-9 είναι άκρως απόρρητη και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 1.500 αποστολές.

4. Delta Force, Η.Π.Α

delta force

Σχεδόν το σύνολο των εθελοντών της Delta Force προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Ρέιντζερς. Η επιλογή τους γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με τεστ σωματικής αντοχής ενώ στη συνέχεια εκπαιδεύονται εκπαιδεύεται σε οπλικά συστήματα, βαρέα όπλα και ειδικές μεθόδους μάχης σώμα με σώμα. Οι αποστολές που αναλαμβάνει η Δύναμη Δέλτα έχουν κυρίως αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα όπως η ανακατάληψη κτιρίων και η διάσωση ομήρων.

3. Navy SEALs, Η.Π.Α

navy seals

Οι Navy SEALs έχουν ρίζες από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέλη τους είναι μόνο άνδρες και έχουν πολεμήσει στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν. Πρόσφατα μια ομάδα SEALs ανέλαβε τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

2. SAS, Ηνωμένο Βασίλειο

sas

Οι SAS ιδρύθηκε το 1941 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.Είναι η πιο μάχιμη μονάδα στον κόσμο και έχει την τιμή να είναι το πρότυπο που ακολουθούν σχεδόν όλες οι Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου. Το έμβλημα τους φέρουν οι Sayetet Metkal και οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

Στη λίστα προσθέσαμε και τους δικούς μας...

1. ΟΥΚ, Ελλάδα

default

Η Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών είναι μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλοτε γνωστή ως ΜΥΚ, είναι η Διοίκηση στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Ομάδες Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ), η Ομάδα Αμφίβιων Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), η Ομάδα Εξουδετερώσεων Ναρκών (ΟΕΝ), τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ), τα Υποβρύχια Οχήματα (ΥΠΟΧ), η Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) και η Βάση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΒΥΚ).

ΠΗΓΗ: wonderslist.com, http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis