Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:45 | 19/12/2014

 

Υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις που η διαχείριση τους από την αστυνομία απαιτεί απόλυτη ικανότητα , τέλεια προετοιμασία και άψογη εκτέλεση σχεδίου.

Στις καταστάσεις αυτές το λάθος σημαίνει θάνατο , απώλεια ανθρώπινης ζωής και κοινωνικό σοκ.

Ομηρία :

Καταδίωξη και σύλληψη ενόπλων :

Εντοπισμός και Εξουδετέρωση Εκρηκτικού μηχανισμού :

Προστασία επισήμων στο Πλήθος:

ΕΙΔΙΚΑ στις ανωτέρω περιπτώσεις , όπου η ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει άμεσα ή μπορεί να κινδυνέψει , η διαχείριση και η πρόληψη , θα πρέπει να αποτελούν ένα ενιαίο σχέδιο που να περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση του ΑΠΙΘΑΝΟΥ ενδεχόμενου ….ο νοών ,νοείτω .

Ομηρία : Σημαντικό είναι εδώ να εξασφαλίσουμε αρχικά και να διατηρήσουμε όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση , την ισορροπία αισθημάτων και λογικής του υποκειμένου. Εάν «αποτύχουμε » και κυριαρχούν τα συναισθήματα , πιθανώς να σκοτώσει, εάν κυριαρχεί η λογική , πιθανώς να αυτοκτονήσει . Στα πλαίσια αυτά , απαγορευμένη είναι η ερώτηση ‘’ ποια είναι τα αιτήματά σου ‘’ , αφού κινδυνεύει η αξιοπιστία μας και ολόκληρη η διαπραγμάτευση καθώς , και οι συμβουλές σε άτομα που Aβρίσκονται σε κρίση .

Καταδίωξη ενόπλων : Η καταδίωξη θα πρέπει να σημαίνει , πληροφορίες για τους δράστες ,την κίνησή τους και περικύκλωση τους βάση έτοιμου σχεδίου ( που θα πρέπει να χει εκπονηθεί προληπτικά ) , με σκοπό , να « κλειστούν» σε περίμετρο ή να οδηγηθούν σε αδιέξοδο . Ζωτικής σημασίας είναι εδώ η αθέατη προσέγγιση και παρακολούθηση των δραστών, η γνώση του ενδεχόμενου να έχουν στήσει ενέδρα και να υπάρχουν συνεργοί τους .

Εντοπισμός και Εξουδετέρωση Εκρηκτικού μηχανισμού : Δυστυχώς , θα πρέπει να εστιάσουμε και να ελέγχουμε συστηματικά , πρόσφορους χώρους τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών , τους οποίους αφού ελέγξουμε « να κλειδώνουμε » διακριτικά για ένα χρονικό διάστημα . Μια απλή ανεύρεση εκρηκτικών , μπορεί να «κρύβει » έναν ολόκληρο μηχανισμό ( Α.Ε.Μ ) , οπότε , πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η διαδικασία εξουδετέρωσης , ενώ, δεν πρέπει να αποκλείουμε ποτέ το ενδεχόμενο , οι πληροφορίες που «έρχονται» από τους δράστες να μας οδηγούν σε παγίδα .

Προστασία επισήμων στο Πλήθος: Βασικό είναι εδώ η διατήρηση τριών ομόκεντρων δακτυλίων ( εξωτερικού , μεσαίου και εσωτερικού ) και η μεταξύ τους οπτική επαφή ώστε σε περίπτωση που «σπάσει » κάποιος να γίνει αντιληπτό αμέσως από τον προηγούμενο .

Το πεδίο ελέγχου κάθε δακτυλίου ορίζεται , με βάση όλες τις πιθανές προβληματικές περιοχές που μπορούν να « λειτουργήσουν » , τον χωρισμό του πλήθους σε μικρές ομάδες , τα απίθανα εδώ είναι πιθανότερα από τα προφανή , ενώ , όλοι οι δακτύλιοι ενδείκνυται να λειτουργήσουν ως εν κινήσει προπομποί . Είναι προφανές ότι τα ανωτέρω είναι σχεδόν γνωστά .

Το πότε όμως υπάρχει πιθανότητα να « εκδηλωθούν » τέτοιες καταστάσεις , απαιτεί έναν ιδιαίτερα δύσκολο «υπολογισμό » στα πλαίσια μιας προληπτικής διαίσθησης .

Ακόμα και τότε όμως , ο σωστός «υπολογισμός » δεν έχει καμία αξία εάν δεν συγκεκριμενοποιήσουμε , ώστε , να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε επί πραγματικών βάσεων .

Μην ξεχνάμε ότι , ξέρουν πως σκεφτόμαστε .

Μόνο όταν μπορέσουμε λοιπόν να σχεδιάσουμε , θα καταλάβουμε εάν ο αρχικός μας « υπολογισμός » είναι σωστός , βάσιμος ή όχι , αρκετός ή ελλιπής . Αυτό τον « υπολογισμό » καταθέτουμε , κατά την άποψή μας .

 

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis